Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Shizofreničar odvijačem izbo policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ž. M., 45-godišnjak iz Zadra, teški duševni bolesnik koji ima shizofreniju, bit će kazneno prijavljen zbog teškog ubojstva u pokušaju i sprječavanja policajaca u obavljanju službene dužnosti jer je u nedjelju odvijačem ranio dvojicu policajaca.

Policajci su u nedjelju, oko 11 sati došli na intervenciju u Ulicu Andrije Mohorovičića u Arbanasima nakon dojave o obiteljskom nasilju. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucnjava u SAD-u Najmanje sedmero djece ozlijeđeno u pucnjavi: "To mora prestati" Policija traži dva muškarca Jeste li ih vidjeli? Objavili fotografije: Policija je u potrazi za dvojicom muškaraca i traži pomoć građana

Policija je u kući zatekla njegovu majku, a u blizini njihove kuće, na autobusnom ugibalištu, uočili su i Ž. M. Kad ih je zamijetio, počeo je bježati, a nakog nekog vremena stao je i kleknuo. Policajci su mislili da mu je pozlilo, prišli su mu i ponudili pomoć, a on je na njih nasrnuo odvijačem. 

Jednoga je ubo odvijačem u vrat i pobjegao, a kad ga je drugi policajac sustigao, i njega je ubo odvijačem, i to u leđa. Ž. M. su ubrzo svladali te pozvali Hitnu pomoć, koja ga je odvezla na Odjel psihijatrije zadarske Opće bolnice. Ozljede obaju policajaca okvalificirane su kao lakše.

M. M., majka Ž. M., jučer nam je kazala kako je sin nije tukao, nego je policiju zvala zato što je u posljednje vrijeme odbijao piti lijekove pa ju je bilo strah da ne odluta iz kuće ili se ne ubije. 

Moj sin od 23. godine boluje od shizofrenije i svakodnevno pije tablete, ali posljednjih je mjesec dana govorio kako nema šanse da će ih više piti. I jučer je odbio uzeti tabletu pa me bilo strah za njega i pozvala sam policiju. Sin je izašao iz kuće i sjedio na autobusnom stajalištu s novinama u rukama, ali nisam znala da je uzeo odvijač.

On se panično boji policajaca i zato je počeo bježati kad ih je vidio rekla nam je M. M. dodajući kako joj je sin bio u Domovinskom ratu te da je neko vrijeme u Dalju blizu Osijeka deset dana bio u srpskom logoru, gdje je doživio razne strahote koje su pogoršale njegovo psihičko stanje. Rekla je i da mu policajci nisu smjeli priči na taj način jer ga je to još više uznemirilo. U zadarskoj policiji doznajemo da je M. M. dojavila kako joj je sin duševni bolesnik, ali i da su policajci postupali u skladu sa zakonom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene