Spašavanje ozlijeđenog mladića
Spašavanje ozlijeđenog mladića Foto: HGSS

Pripadnici HGSS-a i djelatnici Hitne medicinske pomoći zajedničkim su snagama u nedjelju u NP-u Plitvička jezera spasili 27-godišnjeg mladića koji se poskliznuo sa slapa nedaleko od špilje Golubnjača te pao u jezero.


U nedjelju oko 18 sati dežurni tim Hitne pomoći zaprimio je poziv te su uz pomoć čuvara prirode uspjeli izvući mladića iz jezera te ga imobilizirati. 

Vezani članci Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana Spašavanje na Kalniku Kakav prizor: Čovjek visio sa stijene, spašavali ga HGSS-ovci

Zbog vrlo nepristupačnog terena djelatnici Hitne nisu mogli prebaciti ozlijeđenog do vozila Hitne pomoći te je na teren pozvan GSS. Ozlijeđeni mladić žalio se na bolove u leđima te su ga pripadnici HGSS-a u roku od poča sata haski zapregom spustili do Hitne pomoći.

Iz HGSS-a ističu kako područje kojim se mladić kretao nije posjetiteljska zona.

"Molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dopušteninm za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima", poručuju iz HGSS-a.