Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća

Šetao izvan označenih ruta pa pao u jezero na Plitvicama, do Hitne ga spustio HGSS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici HGSS-a i djelatnici Hitne medicinske pomoći zajedničkim su snagama u nedjelju u NP-u Plitvička jezera spasili 27-godišnjeg mladića koji se poskliznuo sa slapa nedaleko od špilje Golubnjača te pao u jezero.

U nedjelju oko 18 sati dežurni tim Hitne pomoći zaprimio je poziv te su uz pomoć čuvara prirode uspjeli izvući mladića iz jezera te ga imobilizirati. 

Pročitajte i ovo Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke Prizori tijekom akcije spašavanja Besana noć HGSS-ovci spašavali unesrećenog vozača quada: Poklopilo ga vozilo

Zbog vrlo nepristupačnog terena djelatnici Hitne nisu mogli prebaciti ozlijeđenog do vozila Hitne pomoći te je na teren pozvan GSS. Ozlijeđeni mladić žalio se na bolove u leđima te su ga pripadnici HGSS-a u roku od poča sata haski zapregom spustili do Hitne pomoći.

Iz HGSS-a ističu kako područje kojim se mladić kretao nije posjetiteljska zona.

"Molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dopušteninm za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima", poručuju iz HGSS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene