Spašavanje ozlijeđenog mladića
Spašavanje ozlijeđenog mladića Foto: HGSS

Pripadnici HGSS-a i djelatnici Hitne medicinske pomoći zajedničkim su snagama u nedjelju u NP-u Plitvička jezera spasili 27-godišnjeg mladića koji se poskliznuo sa slapa nedaleko od špilje Golubnjača te pao u jezero.


U nedjelju oko 18 sati dežurni tim Hitne pomoći zaprimio je poziv te su uz pomoć čuvara prirode uspjeli izvući mladića iz jezera te ga imobilizirati. 

Vezani članci HGSS u akciji spašavanja (Foto: HGSS) - 2 HGSS spasio ženu kod Fužina: "Apeliramo da u šumske avanture koračate u gojzericama, kako se ne biste vraćali u nosilima!" HGSS-ov plakat za planinare (Foto: HGSS) HGSS ima novu poruku za turiste, i ova je urnebesna: "Od 1950. miješamo se u prirodnu selekciju..."

Zbog vrlo nepristupačnog terena djelatnici Hitne nisu mogli prebaciti ozlijeđenog do vozila Hitne pomoći te je na teren pozvan GSS. Ozlijeđeni mladić žalio se na bolove u leđima te su ga pripadnici HGSS-a u roku od poča sata haski zapregom spustili do Hitne pomoći.

Iz HGSS-a ističu kako područje kojim se mladić kretao nije posjetiteljska zona.

"Molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dopušteninm za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima", poručuju iz HGSS-a.