Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani se raspituju za svoj novac:

'Klijenti ne bi trebali biti zabrinuti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se očekivalo da će stići jutros prvim avionom Sandi Šola, potvrdio je njegov odvjetnik, u Hrvatsku je došao još sinoć. Na ispitivanju u USKOK-u rekao je kako se ne osjeća krivim.

Očekivalo se da će Sandi Šola, donedavni predsjednik Uprave Karlovačke banke i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, biti uhićen ujutro na zagrebačkom aerdromu, na povratku iz Makedonije. No, kako nam je rekao njegov odvjetnik Ante Madunić, Šola je u Hrvatsku stigao još sinoć u vlastitom aranžmanu, automobilom. Policija ga je uhitila na graničnom prijelazu Bajakovo te su ga odveli u PNUSKOK.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Karlovačka banka USKOK podignuo optužnicu protiv Marije Šole, neurokirurga Paladina i još pet osoba Slika nije dostupna Nakon tri mjeseca pritvora Afera Karlovačka banka: Marija Šola i sinovi pušteni iz Remetinca!

Šola je oko 9 sati doveden na ispitivanje u USKOK, gdje su jučer cijelu večer ostali uhićenici, njih sedam, davali iskaze zbog sumnji za zloporabu ovlasti i poslovanja vezano uz Karlovačku banku. Kako nam je rekao njegov odvjetnik Šola je USKOK-u rekao kako se ne osjeća krivim, a u Hrvatsku se vratio automobilom umjesto avionom kako bi izbjegao medije.

>> VIDEO Uhićenici cijelu večer davali iskaze

Županijski sud će tijekom poslijepodneva donijeti odluku o pritvoru svih uhićenika.

Karlovačka banka: Na šalterima je promet pojačan jer se građani raspituju o sigurnosti svog novca

Karlovačka banka se na današnjoj konferenciji za novinare ogradila od ovog slučaja te su istaknuli kako štediše nisu ugroženi

Predsjednik Uprave Josip Delaš rekao je na konferenciji za novinare da su se događaji, koji su predmet istrage USKOK-a, dogodili prije pet i šest godina, prije dolaska aktualne Uprave. Dodao je kako banka posluje stabilno, ali je dodao i da se na šalterima vidi pojačan promet zbog građana koji se interesiraju je li njihov novac siguran. Istaknuo je kako banka posluje stabilno i da klijenti ne bi trebali biti zabrinuti.

Podsjetimo, nakon dugotrajne istrage zbog sumnje u izvlačenje novca iz Karlovačke banke policija je podnijela kaznenu prijavu protiv osam osoba, među kojima su članovi uprave i dioničari te banke, ali i tvrtka koja je sudjelovala u navodnim nezakonitostima, objavio je USKOK na svojoj internetskoj stranici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene