Obavijesti Pretražite Navigacija
Zlouporaba ovlasti

S. Brod: Kazneno prijavljeni za gospodarski kriminal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da su dvojica muškaraca u dobi od 54 i 26 godina te 32-godišnjakinja iz bebrinske općine počinili kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, izvijestila je večeras brodsko-posavska Policijska uprava.

Za 54-godišnjaka je utvrđeno da je kao direktor trgovačkog društva, kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist za to društvo, račun-otpremnicu iz 2006. s više od milijun kuna od drugoga trgovačkog društva proknjižio u poslovne knjige tog društva kao trošak za usluge rada, iako te usluge nije obavilo potonje društvo. Na taj je način neistinito prikazao stanje i kretanje sredstava pri sastavljanju porezne prijave za 2006. i uplatio manji porez na dobit za više od 180.000 kuna u korist svoje tvrtke, oštetivši državni proračun.

Drugi osumnjičenik je kao direktor trgovačkog društva, koje je ispostavilo prijeporni račun-otpremnicu, lažno prikazao da su obavljene usluge za spomenutu svotu, počinivši isto kazneno djelo. A 32-godišnjakinja je kao komercijalistica u poduzeću 54-godišnjaka počinila isto kazneno djelo pomaganjem jer je sastavila i vlastoručno potpisala prijeporni račun-otpremnicu iako je znala da te usluge nije obavilo drugo trgovačko društvo.

Svih troje će biti kazneno prijavljeno općinskom državnom odvjetništvu za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. (Hina)

Pročitajte i ovo Snimka nadzorne kamere - 2 Sretan kraj Običan dan na poslu Tihomiru se pretvorio u pakao: Kamere su sve snimile, uključila se policija, a pomogli su i građani Slika nije dostupna 'Oštetio ugledu Hrvatrskoj0 NDH podnijeli prijavu protiv Mesića
Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene