Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalističkom istragom utvrđena je osnovana sumnja da su dvojica muškaraca u dobi od 54 i 26 godina te 32-godišnjakinja iz bebrinske općine počinili kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, izvijestila je večeras brodsko-posavska Policijska uprava.


Za 54-godišnjaka je utvrđeno da je kao direktor trgovačkog društva, kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist za to društvo, račun-otpremnicu iz 2006. s više od milijun kuna od drugoga trgovačkog društva proknjižio u poslovne knjige tog društva kao trošak za usluge rada, iako te usluge nije obavilo potonje društvo. Na taj je način neistinito prikazao stanje i kretanje sredstava pri sastavljanju porezne prijave za 2006. i uplatio manji porez na dobit za više od 180.000 kuna u korist svoje tvrtke, oštetivši državni proračun.

Drugi osumnjičenik je kao direktor trgovačkog društva, koje je ispostavilo prijeporni račun-otpremnicu, lažno prikazao da su obavljene usluge za spomenutu svotu, počinivši isto kazneno djelo. A 32-godišnjakinja je kao komercijalistica u poduzeću 54-godišnjaka počinila isto kazneno djelo pomaganjem jer je sastavila i vlastoručno potpisala prijeporni račun-otpremnicu iako je znala da te usluge nije obavilo drugo trgovačko društvo.

Svih troje će biti kazneno prijavljeno općinskom državnom odvjetništvu za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. (Hina)

Vezani članci Ivana Ćubelić Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..." Slika nije dostupna NDH podnijeli prijavu protiv Mesića

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju