Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažana eksplozija uznemirila je SDP-ovu vijećnicu Tamaru Kojić. Za bačenu bombu optužuje bakarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika HDZ-a Tomislava Klarića.


U dvorište kuće bakarske gradske vijećnice i predsjednice gradskog SDP-a Tamare Kojić u selu Krasici pokraj Bakra prošle noći bačena je ručna bomba, od čije je eksplozije oštećena žičana ograda, doznaje se od policije koja je večeras završila očevid.

Vezani članci Vedran Babić SDP-ov glavni tajnik pozitivan na koronavirus, ima blage simptome Davor Bernardić MIP odbio skinuti zastupnički imunitet bivšem šefu SDP-a Davoru Bernardiću

Kako je utvrđeno očevidom, ručna bomba je bačena u dvorište u kojem su bili parkirani automobili, ali oni ni kuća nisu oštećeni. Počinitelj je nepoznat, izvijestila je nakon večeras obavljenog očevida primorsko-goranska Policijska uprava.

Bačena eksplozivna naprava pred autosalon

Tamara Kojić kaže da se eksplozija dogodila nešto nakon ponoći i za nju optužila bakarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika HDZ-a Tomislava Klarića, to jest, rekla je, ne njega osobno nego "njegove ljude". Vjeruje da bi razlog moglo biti njeno vijećničko pitanje zbog čega je grad Bakar dodijelio prostor udruzi specijalne policije Ajkula, kad veći dio članova udruge nije iz Bakra.

Tomislav Klarić je odbacio te optužbe. Te su tvrdnje, kako je rekao Novom listu, "van svake pameti". Kazao je da ne zna za taj događaj, a osudio je svaki takav čin i rekao da onaj tko je to učinio "nije normalan". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook