U Rijeci je pronađen gotovo sav novac otuđen tijekom provale u bankomat na Kantridi, odnosno 954.000 kuna, te će biti vraćen vlasniku, oštećenoj novčarskoj ustanovi.

Galerija


Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja provaljivanja u bankomate, PU primorsko-goranska priopćila je da je pronađen veći dio ukradenog novca. Za provale u bankomate osumnjičena su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 54 i 50 godina.

Vezani članci Maskirani razbojnik (Foto: Getty Images) Strava kod Čakovca: Maskirani razbojnici usred noći provalili u kuću, vlasnika tukli pa ga zaključali u kupaonicu dok su tražili novac Razneseni bankomat (Foto: PU zagrebačka) Policija uhitila osobu osumnjičenu za provale u bankomate: Punili ih plinom kako bi izazvali eksploziju

Oni su 17. rujna na području Kantride u Rijeci i 15. ožujka na području Kraljevice plinom izazvali eksploziju u bankomatima i oštetili ih te iz njih ukrali novac. Za provalu u bankomate koristili su ukradene automobile koji su naknadno pronađeni.

Policija je pretražila pronađene automobile, domove i druge prostorije i vozila kojima su se koristila dvojica muškaraca, a istraga se s riječkog proširila i na zagrebačko i splitsko područje. Pronađeni su i zaplijenjeni predmeti korišteni u provalama bankomata za koje se sumnjiče 54-godišnjak i 50-godišnjak.

Pronađen je i gotovo sav novac ukraden tijekom provale u bankomat na Kantridi, odnosno 954.000 kuna. Novac će biti vraćen novčarskoj ustanovi. Provaljivanjem u bankomate oštećene su dvije banke i tvrtke u sklopu čijih objekata su bili bankomati. U provalama je nastala znatna materijalna šteta koja se procjenjuje na više od milijun kuna.

54-godišnjak je pritvoren uz kaznenu prijavu, a 50-godišnjak je trenutačno nedostupan i policija za njim intenzivno traga. I protiv 50-godišnjaka je podignuta kaznena prijava. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.