Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijeka: Osuđeni krijumčari heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmero optuženih za udruživanje radi krijumčarenja i preprodaje heroina otkrivenih u veljači 2005. danas su na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno proglašeni krivima te su im dosuđene višegodišnje zatvorske kazne.

Sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Srebrenke Šantić, osudilo je prvooptuženoga Kolu Baftijaja na pet godina zatvora, Fadila Saćipija na 6,5 godina, Darka Petrovića na sedam godina, Slobodana Stojiljkovića na šest godina, a Dragan Krstić, Siniša Krčmar i Marija Mitić na po 3,5 godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

Kole Baftijaj je u tom postupku osuđen i za organiziranje nezakonita prebacivanja ljudi preko granice. 

Zef Baftijaj, optužen da mu je pri tome pomagao, osuđen je na uvjetnu kaznu od sedam mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje.

Sudsko je vijeće utvrdilo da je skupina, koju je utemljio Kole
Baftijaj, od veljače 2004. do vejače 2005. iz Srbije u najmanje šest navrata vlakom krijumčarila najmanje 9,5 kilograma heroina.

Droga je skrivana u vlaku na pruzi Skopje-Zagreb, a u Zagrebu ili Dugom Selu su ju dočekivali i iz vlaka odnosili članovi skupine.

Skupina je raskrinkana u veljači 2005. kad je Kole Baftijaj pokušao u Rijeci u dva navrata dvojici prikrivenih policijskih istražitelja prodati po kilogram i 900 grama heroina.

Fadil Saćipi i Stojiljković su srbijanski državljani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene