Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sudu nije pokazao kajanje

Osuđen riječki pedofil: "Poljubili smo se jezikom, dirao sam je po grudima, spolovilu, stražnjici"

Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Riječki pedofil priznao: "Poljubili smo se jezikom, dirao sam je po grudima, spolovilu, stražnjici, ali se ne sjećam da sam izvadio i spolovilo. Sve se to događalo dok su njezini ukućani bili odsutni."

Pedesetogodišnjak iz okolice Rijeke na riječkom je sudu osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 18 mjeseci jer je dokazano da je nad tada maloljetnom djevojčicom počinio dvije bludne radnje. U zatvorsku kaznu, ako presuda postane pravomoćna, uračunat će se i vrijeme koje je već proveo u pritvoru, a to je nešto manje od mjesec dana početkom 2015. godine, piše Novi list.

Iako je prvo terećen za tri kaznena djela bludnih radnji, dokazana su dva nasrtaja na djevojčicu mlađu od 15 godina. Protek vremena od nekoliko godina i činjenica da do sada protiv osuđenog nisu vođeni kazneni postupci te njegovo priznanje uzeti su kao olakotne okolnosti. Kao otegotne okolnosti uzete su njegova upornost i činjenica da je duže vrijeme koristio različite načine ne bi li držao pažnju žrtve.

"Nije se ispričao"

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Kod čitanja presude naglašeno je da su žrtvu posljedice nasrtaja teško pogodile. Ona je tijekom saslušanja putem videolinka bila izrazito potresena. Pedesetogodišnjak, s druge strane, nije pokazao kajanje ni žaljenje, posebno zbog toga što je bio u vrlo bliskim odnosima s njezinom obitelji. "Nije se ispričao, ponašao se tijekom suđenja vrlo indiferentno", naglasila je sutkinja Sandra Juranović.

Pedesetogodišnjak je na sudu iznio obranu. "Neke situacije stoje, a neke ne stoje", kazao je optuženik i dodao da se ne sjeća baš svih detalja. Na pitanje priznaje li da je dlanovima djevojčicu dirao po tijelu i tražio od nje da ga miluje po spolovilu, odgovorio je: "Jedan dio je točan, drugi nije, nisam spustio hlače. Poljubili smo se jezikom, dirao sam je po grudima, spolovilu, stražnjici, ali se ne sjećam da sam izvadio i spolovilo. Sve se to događalo dok su njezini ukućani bili odsutni."

Upitan kako su se uopće zbližili, odgovorio je da su bili susjedi. "Ali ne znam kako je to počelo. Možda gurkanje, ona mene, ja nju, bilo joj je zanimljivo slati mi poruke. Jesam, znao sam koliko ima godina, znao sam u kojoj je dobi. Da, bio sam sa svima u obitelji dobar, nakon ovoga nisam", priznao je optuženi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene