Grafiti mladih antifašistkinja u Rijeci u noći na subotu su prešarani "čestitkama" za rođendan Nezavisne države Hrvatske, ustaškim porukama i uvredama.

Galerija


U noći na subotu grafiti mladih antifašistkinja u centru Rijeke prešarani su uvredama, čestitkom za rođendan NDH i ustaškim simbolima.

Vezani članci Policija, ilustracija Prijetio djetetu (11) da će mu napasti majku, prijetnje ponovio i bivšoj supruzi i njezinu partneru Jahta, ilustracija Unutra su bili ljudi: Mladić u noći odvezao tuđu jahtu s veza i pustio da nekontrolirano pluta

Prešarani grafiti nalaze se u Ulici Slavka Cindrića, jednoj od najprometnijih ulica. "Sve smo mi antifašistkinje" bilo je napisano na grafitu.

Posljednja riječ tog grafita nekome je na smetala pa ju je iskrižao i dodao riječ "kurve" i čestitao 10. travnja uz svastiku, ustaško "U" i "ZDS".

"Imamo saznanja o tome, poduzet ćemo sve u okviru svojih ovlasti kako bi se utvrdile okolnosti i osobe koje su ispisale te grafite", rekla je Ankica Kolić, voditeljica Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU primorsko-goranske.