Grafiti mladih antifašistkinja u Rijeci u noći na subotu su prešarani "čestitkama" za rođendan Nezavisne države Hrvatske, ustaškim porukama i uvredama.

Galerija


U noći na subotu grafiti mladih antifašistkinja u centru Rijeke prešarani su uvredama, čestitkom za rođendan NDH i ustaškim simbolima.

Vezani članci Održana utrka Wings for life - 1 Ovogodišnja utrka Wings for Life prikupila više od četiri milijuna eura: ''Ništa nas ne može pokolebati, samo su se malo promijenila pravila'' Dugina zastava, ilustracija Na Instagramu osvanula stara snimka paljenja LGBT zastave u Rijeci, gradonačelnik potez oštro osudio: "Opet ćemo ju izvjesiti"

Prešarani grafiti nalaze se u Ulici Slavka Cindrića, jednoj od najprometnijih ulica. "Sve smo mi antifašistkinje" bilo je napisano na grafitu.

Posljednja riječ tog grafita nekome je na smetala pa ju je iskrižao i dodao riječ "kurve" i čestitao 10. travnja uz svastiku, ustaško "U" i "ZDS".

"Imamo saznanja o tome, poduzet ćemo sve u okviru svojih ovlasti kako bi se utvrdile okolnosti i osobe koje su ispisale te grafite", rekla je Ankica Kolić, voditeljica Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU primorsko-goranske.