Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvadeset godina poslije

Rezervist paravojne postrojbe RSK osumnjičen za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak godina nakon opisanih zbivanja 43-godišnji osumnjičenik vjerojatno se nalazi u Srbiji ili u nekoj drugoj stranoj državi.

Bivši pripadnik paravojnih postrojbi tzv. RSK i pričuvnog sastava bivše JNA iz razdoblja okupacije dijelova Hrvatske, 43-godišnjak sa šibenskog područja, osumnjičen je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1991. i 1992. godine. Kao i u sličnim slučajevima, dvadeset godina nakon počinjenih zločina za koje se sumnjiči, 43-godišnjak trenutačno nije dostupan hrvatskim organima zakona i reda jer je vjerojatno u Srbiji ili nekoj drugoj stranoj državi.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren" Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni, kao pripadnik pričuvnog sastava JNA i vojske takozvane 'Republike srpske krajine', 1991. i 1992. godine u Gračacu, kršeći pravila međunarodnoga prava za vrijeme rata, pokušao usmrtiti oštećenoga 65-godišnjaka i tjelesno ozlijedio njegovu sada pokojnu majku, koja je od zadobivenih ozljeda, u to vrijeme, bila liječena u bolnici u Kninu.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni u to vrijeme u više navrata psihički i fizički zlostavljao i oštećenoga 70-godišnjaka kao i njegovu suprugu te da je iz njihove kuće otuđio inventar i razne predmete – ističu u PU šibensko-kninskoj. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene