Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U akciju se uključio i DORH

Elitna prostitucija: Spajao starlete i bogataše, zaradio najmanje 100.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio nam je kako je podignut optužni prijedlog protiv bivšeg fizioterapeuta i vlasnika salona za masažu zbog prostitucije.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužne prijedloge protiv hrvatskih državljana 61-godišnjeg bivšeg fizioterapeuta i vlasnika salona masaže te još i 24-godišnje djevojke i 23-godišnje suradnice vlasnika salona masaže, zbog kaznenih djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa podvođenjem te kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom zlouporabom opojnih droga.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Prostitucija (Foto: Guliver/Thinkstock) Bizarno vjenčanje Podvodio gotovo upola mlađu djevojku od sebe, završio na sudu, a ona se prije suđenja i udala za njega

Bivši fizioterapeut te sadašnji vlasnik salona za masažu završio je u remetinečkom pritvoru zbog sumnje da je organizirao lanac elitne prostitucije u Hrvatskoj. Njegove 'zaposlenice' bile su, neslužbeno se doznaje, domaće posvuduše, a usluge su, doznajemo, koristili poslovnjaci, koji si mogu priuštiti noćnu damu za od tristo do tisuću eura, ali neslužbeno i neki ugledni hrvatski liječnici.

Sumnjiči ga se da je od ožujka 2010. do lipnja 2011. godine na širem području grada Zagreba i u drugim gradovima u Hrvatskoj, u nakani ostvarivanja nepripadne materijalne dobiti, stupio u kontakt s više ženskih osoba te s njima dogovorio da će im on pronalaziti klijente kojima će pružati seksualne usluge uz naplatu, pri čemu će one za to naplaćivati novčani iznos od najmanje 500 eura za pruženu uslugu seksualnog odnosa, od čega će polovicu ili jednu trećinu, ovisno o dogovoru, predavati njemu.

Nakon toga je putem svojih mobilnih telefona i neposredno, ostvarivao kontakte s većim brojem zainteresiranih muškaraca koji su od njega tražili ženske osobe radi pružanja seksualnih usluga. Zainteresirane klijente povezivao je sa ženskim osobama, dogovarao njihove međusobne susrete i to u prostoru njegovog salona za masažu, kao i hotelima, stanovima, motornim jahtama i drugim lokacijama, ili im je davao njihove brojeve telefona radi izravnog dogovora oko pružanja usluga. Po pruženoj usluzi djevojke su osobno naplatile iznos koji je s njim prethodno dogovoren te mu potom predavale ranije dogovoreni iznos, a dio su zadržavale za sebe čime je ostvario nepripadnu materijalnu dobit u iznosu od najmanje 100 tisuća kuna.

Okrivljenu 24-godišnjakinju tereti da je od ožujka 2011. do lipnja 2011. godine na području grada Zagreba i u drugim gradovima u Hrvatskoj, na temelju prethodnog poznanstva s više ženskih osoba zainteresiranih za pružanje seksualnih usluga uz naplatu u svrhu ostvarivanja protupravne dobiti dogovarala da će im pronalaziti klijente radi pružanja tih usluga uz naplatu. Potom je ostvarivala kontakte sa zainteresiranim muškarcima koji su od nje tražili da im pruži usluge uvjetujući pri tome njezin angažman i korist osiguravanjem i dovođenjem najmanje još jedne ili više drugih ženskih osoba radi pružanja seksualnih usluga uz naplatu i to za privatne zabave, krstarenja na motornim jahtama ili u privatnim stanovima.

Nakon toga je, kako bi osigurala svoj angažman i korist, sukladno prethodno navedenom dogovoru, odlazila sa tako angažiranim ženskim osobama na dogovorena mjesta, gdje su pružale seksualne usluge uz naplatu za iznos od najmanje 500 eura do 3.500 eura, koji je potom većinom ona preuzimala od klijenata te isplaćivala druge ženske osobe. Na opisani način se nepripadno materijalno okoristila za iznos od najmanje 25.500 kuna.

Okrivljenu 23-godišnju suradnicu vlasnika salona za masažu tereti se da je od travnja 2011. do lipnja 2011. godine u Zagrebu, u nakani ostvarivanja nepripadne materijalne dobiti, na temelju prethodnog dogovora sa jednom ženskom osobom da će ista pružati seksualne usluge uz naplatu muškim osobama, koje će joj prethodno ona uputiti, stupala u kontakt s više zainteresiranih muškaraca radi pružanja seksualnih usluga, određivala cijenu za pružanje usluge te dogovarala s korisnicima usluga vrijeme i mjesto susreta ili im prosljeđivala kontakt broj od te ženske osobe.

Nakon toga je ta žena pružala usluge uz naplatu i to za iznos od 300 do 500 eura, koji su potom dijelile u točno neutvrđenim omjerima. Također ju se tereti da je 14. srpnja 2011. u Zagrebu, u stanu u kojem boravi držala jednu PVC vrećicu ispunjenu s oko 0,5 grama kokaina. Vlasnik salona i njegova suradnica zadržani su u pritvoru, a Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je da im se oduzme sav novac što su ga zaradili podvođenjem. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene