Provedena je višemjesečna istraga pod nazivom "Lonac" nad četiri osobe. Razbijen je lanac preprodavača droge na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području, javlja policija.

Galerija


Na području Vukovarsko-srijemske županije provodila se policijska istraga s ciljem suzbijanja konzumiranja droge na javnim mjestima, kao i sprječavanje njezine daljnje distribucije i preprodaje.

Vezani članci Vlak Naletio na srnu, zaustavio vlak i životinju spremio u prtljažnik auta. Policija ga drugi dan zaustavila pijanog u vožnji i otkrila leš Slika nije dostupna Kako droga stiže na odredište? Smrznute namirnice, dronovi, podmornice...

Višemjesečna istraga završila je tijekom proteklog vikenda, a njezine rezultate predstavili su zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić i voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.

Istragom je utvrđeno kako se na području Vukovara i Vinkovaca nalazi organizirana kriminalna skupina preprodavača droge marihuane, amfetamina speeda, ecstasyja i MDMA.

Policajci su proveli višemjesečnu istragu pod nazivom "Lonac" nad četiri osobe. Sumnja se da je 29-godišnjak iz Vukovara stvorio mrežu preprodavača i posrednika u prodaji droge, i to s 51-godišnjakom iz Vinkovaca, 29-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Vukovara. Oni su drogu dalje preprodavali na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.

Pas As pronašao zakopanu bačvu s drogom (Foto: MUP) - 9
Pas As pronašao zakopanu bačvu s drogom (Foto: MUP) - 12 Foto: MUP

Obavljene su četiri pretrage njihovih domova, a pronađeno je: 1,446 kg marihuane, 3,706 kg amfetamina speeda, 643 g MDMA, 1437 komada ecstasyja, 13,6 g gljive Psilocibina, 10 komada sjemenki indijske konoplje, 2,160 kg sitno rezanog duhana, 2600 kuna, 500 eura i digitalna vaga.

Policija sumnja da su od novca zarađenog preprodajom droge kupljena dva osobna automobila. 29-godišnjak, 30-godišnjak i 51-godišnjak pritvoreni su uz kaznene prijave.

Na konferenciji za medije predstavljen je i službeni pas As, koji je sudjelovao u obavljenim pretragama. Upravo je As zaslužan za pronalazak najvećeg dijela zaplijenjene droge koja je bila zakopana u dvorištu iza obiteljske kuće.

Droga je bila uskladištena u posebnu bačvu, koja je potom bila položena u iskopanu rupu u zemlji i prekrivena debelim slojem zemlje.

U paklu trgovanja ljudima i Hrvati! Policija otkriva kako rješava taj strašni zločin