Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se toksikološko vještačenje

Radnici umrli od trovanja, je li otpad ilegalno ukopavan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obdukcija je pokazala da su se dvojica radnika zagrebačke tvrtke Portun Ferrum otrovala, no još se ne zna od čega, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

'Obdukcijom su u tijelu pronađene promjene karakteristične za slučajeve trovanja, no dok se ne završi toksikološko vještačenje ne može se sa sigurnošću reći od koje supstance su dvojica radnika umrla', kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić. Dodala je da su u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku uzeli uzorke tkiva radi toksikološkog vještačenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prve analize Radnike je ubio fosfin, opasniji od cijanovodika? Slika nije dostupna Napoznati plin Još nepoznato što je ubilo radnike u Jankomiru

Dvojica radnika pronađena su mrtva 18. rujna u garderobi u podrumu tvrtke Portun-Ferrum u zagrebačkom Susedgradu. Treći radnik i dvoje policajaca koje je pozvao u pomoć osjetili su slabost i vrtoglavicu. Stručnjaci Gradske plinare utvrdili su da nije riječ o trovanju zemnim plinom, metanom ili ugljičnim monoksidom.

U medijima se sumnjiva smrt radnika povezivala i s poplavama i visokim vodostajem obližnje rijeke Save, a pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić danas je, pak, smrt radnika povezao s ilegalnim ukapanjem opasnog otpada, ustvrdivši da se zbog toga cijeli slučaj pokušava zataškati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene