Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obdukcija je pokazala da su se dvojica radnika zagrebačke tvrtke Portun Ferrum otrovala, no još se ne zna od čega, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.


'Obdukcijom su u tijelu pronađene promjene karakteristične za slučajeve trovanja, no dok se ne završi toksikološko vještačenje ne može se sa sigurnošću reći od koje supstance su dvojica radnika umrla', kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić. Dodala je da su u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku uzeli uzorke tkiva radi toksikološkog vještačenja.

Vezani članci Policija pronašla tijelo u stanu u Zagrebu i ozlijeđenog muškarca koji je brzo preminuo - 4 Pucnji i dvoje mrtvih, jedan od njih policajac: Objavljeni detalji užasa u stanu na zapadu Zagreba Slika nije dostupna Još nepoznato što je ubilo radnike u Jankomiru

Dvojica radnika pronađena su mrtva 18. rujna u garderobi u podrumu tvrtke Portun-Ferrum u zagrebačkom Susedgradu. Treći radnik i dvoje policajaca koje je pozvao u pomoć osjetili su slabost i vrtoglavicu. Stručnjaci Gradske plinare utvrdili su da nije riječ o trovanju zemnim plinom, metanom ili ugljičnim monoksidom.

U medijima se sumnjiva smrt radnika povezivala i s poplavama i visokim vodostajem obližnje rijeke Save, a pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić danas je, pak, smrt radnika povezao s ilegalnim ukapanjem opasnog otpada, ustvrdivši da se zbog toga cijeli slučaj pokušava zataškati. (Hina)