Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napoznati plin

Još nepoznato što je ubilo radnike u Jankomiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U podrumu tvrtke u zagrebačkom Jankomiru u subotu oko 13 sati dva su se radnika najvjerojatnije otrovala plinom.

Prema poznatim informacijama radnici su se nadisali, za sada, nepoznatog plina i srušili se mrtvi. Policija po dosad prikupljenim saznanjima zna da su se radnici, po završetku radnog vremena, otišli presvući u podzemnu prostoriju koja služi kao garderoba i skladište te su se srušili na pod. Pronašao ih je treći radnik, kojemu je također odmah pozlilo, ali je uspio izaći i pozvati pomoć. Nakon njega u pomoć nastradalim radnicima krenula su dva policajca, ali je i njima pozlilo. Svo troje prevezeni su u bolnicu i njihovo je stanje stabilno, ali su zadržani u bolnici radi promatranja.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Ilustracija - 2 Ovo morate znati Tihi ubojica: Kako prepoznati curi li vam plin u kućanstvu i koji su simptomi trovanja?

U subotu navečer na terenu tvrtke Portun-Ferrum nalazili su se policajci, a tijela su i dalje bila u podrumu. Zbog plina nitko nije smio u podrum. Očevid je nastavljen u jutarnjim satima i to s posebnom opremom iz sigurnosnih razloga. 'Cijelo područje je osigurano. Nakon očevida provest će se kriminalističko vještačenje i tek nakon što se izuzme plin znati će se točan uzrok smrti dvoje radnika', rečeno nam je u PU zagrebačkoj. Očevid bi trebao biti završen već danas, ali zbog sigurnosnih razloga, možda će se morati nastaviti i sutra.

U prostore tvrtke nakon nesreće stigli su djelatnici Gradske plinare, iz Zavoda za toksikologiju, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Centra za krim vještačenja 'Ivan Vučetić', vatrogasci i policija. Radnici Gradske plinare, toksikolozi i vatrogasci provjeravali su koncentracije plinova na mjestu nesreće, u podrumu Portun-Ferruma koji se bavi prodajom željeza. Pokušali su utvrditi o kakvom se plinu radi, uzeti su uzorci, ali rezultati još nisu poznati.

'Neki drugi plin je istisnuo kisik'

Iz gradske plinare kao uzrok nesreće isključili su industrijski plin. Je li riječ o prirodnom zemnom plinu, koji je zbog nabujale rijeke Save ušao u podrumske prostorije tvrtke samo se nagađa.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba kažu kako se još uvijek ne zna o kojem je plinu riječ. Ne isključuju ni mogućnost da je smrt i trovanje prouzročio samo nedostatak kisika. 'Znam sigurno da su ti ljudi umrli od hipoksije, dakle, nedostatka kisika. Zbog toga što je neki drugi plin ili plinovi ispunili prostor i potisnuli kisik van,' rekao je toksikolog Franjo Plavšić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene