U četvrtak navečer u pucnjavi na Kajzerici u Novom Zagrebu ubijeno je šest osoba. Kako je potvrdio načelnik PU zagrebačke Marko Rašić, ubijene su dvije muške i tri ženske osobe te jedno dijete (10). Preživjela je samo beba od 7 mjeseci koja je neozlijeđena i zbrinuta. Napadač je bio u bijegu, a policija je za njim intenzivno tragala na području cijelog Zagreba. Policija je pred jutro u petak izvijestila da je ubojica pronađen na području Brezovice te da je prilikom uhićenja počinio samoubojstvo.

Galerija


Muškarac koji se ubio u Brezovici prilikom uhićenja ubio je u četvrtak navečer u Cimermanovoj ulici u Novom Zagrebu šest osoba. Među ubijenima je i jedno dijete staro 10 godina. Krvoproliće je neozlijeđena preživjela samo beba, za koju se vjeruje da ima sedam mjeseci. Policija je potvrdila da je beba zbrinuta.

Za ubojstva je odmah osumnjičen muškarac za kojim je policija intenzivno tragala na području cijele Hrvatske. Kako je rekao načelnik PU zagrebačke Marko Rašić, u potragu su bili uključeni svi rodovi policije, kriminalistička policija, temeljna policija, specijalna policija i sva tehnika kojom policija raspolaže.

Šesterostruko ubojstvo na Kajzerici (Foto: PIXSELL) - 11 Krvoproliće na Kajzerici: Ubijena cijela obitelj, likvidirao dvije sestre i dijete

Šesterostruko ubojstvo na Kajzerici (Foto: PIXSELL) - 12 Potraga za ubojicom: Zagreb pod opsadom policije nakon stravičnog ubojstva na Kajzerici

Stravičan zločin dogodio se u četvrtak navečer u 21:30, a policija je nakon dolaska na mjesto događaja, po dojavi građana o pucnjavi, u kući pronašla šest tijela. Odmah je pokrenuta intezivna potraga za ubojicom. 

Na ulice Zagreba izašla je policija s dugim cijevima u potrazi za ubojicom. Na Kajzerici je bilo puno rotirki, a policija je zatvorila ulaz u kvart. Brojnim je susjedima koji su se zatekli na ulici na neko vrijeme bio onemogućen dolazak kući.

Očevid je i dalje u tijeku, a načelnik PU zagrebačke rekao je kako je teško predvidjeti koliko će trajati.

''Bio sam na balkonu kad sam čuo pucnjeve. Sigurno su bili pištoljski, a onda su se čuli jauci. Ženski. Po zvukovima koji su dopirali činilo mi se kao da dopiru s negdje od Hendrixova mosta. Minutu kasnije, u 21:21 nazvao sam prijatelja i rekao da sam upravo čuo pucnjavu. Nisam mogao vidjeti nikakve bljeskove od ispaljenih hitaca, ali sam to jasno čuo. Nije bila rafalna paljba'', ispričao je očevidac za Jutarnji list.

Još je jedan očevidac čuo pucnjeve i vriskove. Očekivao je goste, a nakon toga im je rekao da ne dolaze. Sve je čuo sa svog balkona.

Koji je motiv ovog stravičnog zločina još nije poznato, ali mediji nagađaju kako bi u pitanju mogla biti ljubomora. Susjedi su u šoku.