U Senju je u pucnjavi, koja se dogodila u noći s petka na subotu, poginula jedna, a ranjene su dvije osobe. Policija utvrđuje motiv i okolnosti događaja, a napadač je uhićen.


Jedna osoba je smrtno stradala u pucnjavi koja se u noći s petka na subotu dogodila u disco klubu u Senju. Također, dvije osobe su u pucnjavi ranjene.

Vezani članci Vlado Kasalo, arhiva Uhićen Vlado Kasalo: Pucao iz automatske puške blizu poznatog zagrebačkog restorana Slika nije dostupna Rijeka: Osumnjičeni za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva u Senju zadržan u istražnom zatvoru

U policiji se doznaje kako je u jutarnjim satima u 5:47 u jednom disco klubu došlo do pucnjave iz vatrenog oružja u kojoj je ubijen muškarac (38), a dvojica su ranjena i to u dobi od 26 i 27 godina. Oni su prevezeni u KBC Rijeka i izvan su životne opasnosti. Počinitelj je uhićen, a riječ je o 55-ogodišnjaku iz Senja.

Smrtno je stradao zaštitar iz disco kluba.

"Došlo je do prepirke izgleda u diskoteci i taj redar Tomislav koji je ubijen je navodno pokušao ispeljat van i on se nije dao došlo do sukoba i ovaj otišao, vratio se s pištoljima i pucao u Tomislava i ubio ga", pričaju očevici.

Ubojica je otprije poznat policiji zbog pokušaja ubojstva, ali je oslobođen optužbi. Policija u Senju na terenu je provela čitav dan.

Neslužbeno se doznaje da je kod 55-godišnjeg napadača nađen pištolj, no tek treba utvrditi je li to oružje iz kojeg je pucano. Utvrđuje se i motiv, te radi li se o sukobu među gostima kluba ili je napadač došao u disko s namjerom da likvidira točno određenu osobu ili više njih. I napadač i žrtve su Senjani.

Dva ranjena mladića hitno su prevezena u riječki KBC.

"Jedan je zadobio prostrijelnu ranu lijeve strane prsnog koša, on je operiran i oporavlja se. Drugi je zadobio prostrijelnu ranu vrata i lijeve natkoljenice", rekao je Kazimir Juričić, pročelnik za intenzivno liječenje KBC Rijeka.

Svi detalji koji su doveli do krvavog događaja znat će se nakon očevida.