Dovršena je kriminalistička istraga nad dvojicom muškaraca koji su u kući i automobilu skrivali marihuanu, hašiš i kokain, javlja zagrebačka policija.

Galerija


Sumnja se da je 43-godišnjak u petak na području BiH nabavio veću količinu marihuane te ju sakrio u posebno preuređene prostore unutrašnjosti svog automobila marke Nissan. Drogu je trebao prokrijumčariti do Zagreba i prodati 30-godišnjaku.

Obavljenom pretragom automobila 43-godišnjaka na području Peščenice pronađena su 34 plastična paketa ispunjena s ukupno 36.374 grama marihuane.

30-godišnjak je nabavljao veću količinu marihuane, hašiša i kokaina, koje je zatim sakrivao, prešao, dodavao punila za povećanje mase, prepakiravao i vagao u kući na području Maksimira, nakon čega je tako pripremljenu drogu prodavao.

Pretragom kuće pronađeno je ukupno 8385 grama marihuane pakirane u 24 paketa, 116,85 grama hašiša, 10,57 grama kokaina, 13.463 grama različitih punila za povećanje mase pakiranih u pet plastičnih omota i jedan plastični paket, uređaj za vakumiranje, dvije digitalne vage, hidraulična preša te veći novčani iznos za koji policija pretpostavlja da je pribavljen preprodajom droge.

Vezani članci Prosjakinja, ilustracija Tjerali ženu da prosi svaki dan u Zagrebu i daje im novac: Za manje od 700 isprošenih kuna bi je tukli Pronađena droga, oružje i eksploziv - 1 Pronađena droga, oružje i eksploziv: U Trogiru uhićen 42-godišnjak

U pretrazi je pronađen i jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i osam komada streljiva zbog čega će protiv 30-godišnjaka biti podnijet optužni prijedlog.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", priopćila je PU zagrebačka.