Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nedvojbeno je utvrđeno"

Snimka sve otkrila: Policija objavila tko je kriv za stravičnu nesreću u kojoj su poginuli motorist i biciklist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrdila okolnosti teške prometne nesreće u Zagrebu u kojoj su poginuli biciklist i motociklist. Uzrok nesreće otkrili su uvidom u snimku kojom raspolažu.

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje stravične prometne nesreće u Zagrebu u kojoj su poginuli biciklist i motociklist.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

"Uvidom u snimku kojom raspolaže policija, nedvojbeno je utvrđeno da je u samom trenutku nesreće 68-godišnji biciklist prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza u trenutku dok je za njegov smjer kretanja u tom dijelu bilo upaljeno crveno svjetlo", priopćila je zagrebačka policija.

Navode da se nastavlja kriminalističko istraživanje, prikupljanje dodatnih činjenica kroz razgovore sa svjedocima-očevicima te dodatna vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su za posljedicu imale dvije smrtno stradale osobe u prometu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja nadležnom državom odvjetništvu dostaviti će se Posebno izvješće o utvrđenom.

Nesreća u nedjelju ujutro

U nedjelju oko 8:40, 24-godišnjak je upravljao motociklom marke Suzuki zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije lijevom prometnom trakom za ravno u smjeru zapada.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatskog sokola, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju zadržavajući smjer kretanja. Tom prilikom, prednjim dijelom motocikla naletio je na desnu stranu bicikla marke Fuji kojim je upravljao 68-godišnjak koji se kretao biciklističkom stazom prelazeći sjeverni kolnik Zagrebačke avenije preko pješačkog prijelaza s istočne strane raskrižja u smjeru sjevera.

Od tog naleta motocikl se nastavio nekontrolirano kretati sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada, nakon čega je u padu na desnu bočnu stranu prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije desnom prometnom trakom za ravno ispred navedenog, u istom smjeru.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja poginuli su motociklist i biciklist.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene