Uhićen je zatvorenik iz Remetinca koji je u nedjelju oko podneva pobjegao iz KBC-a Sestre milosrdnice, gdje je odveden na medicinsku obradu.


Zagrebačka policija pronašla ga je u ponedjeljak oko 21 sat na području Borongajske ceste, gdje se, kako se neslužbeno doznaje, skrivao u jednom hostelu.

Vezani članci Danska policija, ilustracija Glupa šala koštala ga slobode: Vikao "korona" i kašljao na policajce, dobio četiri mjeseca zatvora Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Kako su se godinama preko fiktivnih računa izvlačili milijuni: Sudac i njegova pomoćnica bili su mozgovi cijele operacije?

Iz policije poručuju kako su vrlo brzo došli do informacija o njegovu kretanju, ali ne mogu potvrditi je li imao pomagača. Nakon uhićenja vraćen je u remetinečki zatvor.

Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke, opisala je kako je sve izgledalo: "S profesionalne strane iznimno korektno, dakle bez uporabe sredstava prisile. I ono što je interesantno, na mjestu gdje se nije dugo zadržao. Dolaskom policijskih službenika bilo je jasno da je i toj priči tada došao kraj."

Na pitanje novinara je li znao što slijedi, odgovorila je: "Jasno mu je bilo od prve što slijedi, a to je povratak u zatvor."

Djelatnica hostela u kojem je bjegunac pronađen kaže da ga nije vidjela. "Čula sam da je bio ispred hostela. Međutim, ja nisam bila u hostelu pa ne znam je li bio ili nije, ja ga nisam vidjela. Danas sam čula da je bilo policije, ali nisu me kontaktirali'', rekla je Željka Berić, djelatnica hostela.

Budući da je bjegunac otprije poznat policiji, izvjesno je, kaže struka, da su provjerili sve njegove kontakte i prijašnja kretanja. ''Između ostaloga i to gdje je on prije boravio u Hrvatskoj, ima li nekakve prijatelje, rodbinu. Mreža se pročešljala i oni su njega na jedan od tih načina zasigurno locirali'', objasnio je kriminalist Željko Cvrtila. 

Iskoristio priliku i pobjegao

Podsjetimo, zatvorenik je državljanin Srbije kojemu je istražni zatvor određen zbog krijumčarenja ljudi, a nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora.

U KBC-u Sestara milosrdnica završio je nakon što se žalio na bolove u abdomenu. Zatvorenik je u jednom trenutku zatražio da ga puste na toalet te je pritom iskoristio priliku i pobjegao

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr