Osječki i vukovarski policajci završili su veliku kriminalističku istragu serija krađa u slavonskim selima.

Galerija


Policija sumnja da su 30-godišnjak, 22-godišnjak i 19-godišnjak, svi hrvatski državljani, u manje od mjesec i pol dana počinili 22 teške krađe na područjima PU osječko-baranjske i PU vukovarsko-srijemske. Sumnja se i da je 22-godišnjak na automobil kojim su išli u krađu stavio nepripadajuće registracijske oznake.

Vezani članci Policija traži muškarca s fotografije (Foto: PU zagrebačka) Prepoznajete li ga? Policija traži muškarca s fotografija zbog krađe u zlatarnici u Zagrebu Došao na ljetovanje pa provaljivao i krao (Foto: PU istarska) - 6 Poljak došao na godišnji pa krao po apartmanima, uzimao sve što mu je došlo pod ruku

U vremenu od 28. kolovoza do 6. listopada trojica lopova provalila su u više prostorija sportskih objekata na području PU osječko-baranjske, i to u mjestima Tenja, Semeljci, Josipovac Punitovački, Čeminac, Ivanovci Đakovački, Satnica Đakovačka, Koritna, Kešinci, Bizovac, Samatovci, Habjanovci, Brođanci, Klokovčevci, Livana i Budimci.

Iz prostorija sportskih objekata ukrali su raznu sportsku opremu, trofeje, elektronsku i informatičku opremu, razna alkoholna i bezalkoholna pića i više desetaka litara goriva ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Tijekom kolovoza trojica lopova provalila su i u više sportskih objekata na području PU vukovarsko-srijemske.

22-godišnjak je, uz to, na automobil postavio nepripadajuće registracijske pločice. Taj automobil koristio je prilikom počinjenja navedenih krađa. Policija je obavila više pretraga domova i drugih prostorija i osobnog automobila 30-godišnjaka, 22-godišnjaka i 19-godišnjaka. Pronašli su i uz potvrdu oduzeli predmete koje povezuju uz krađe.

Mladići su uhićeni te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušteni na slobodu. Policija Državnom odvjetništvu podnosi posebno izvješće.