Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Dvorski zvan Psiho, jedan od trojice optuženih za trostruko ubojstvo u ožujku ove godine u neboderu u Rijeci, napao je i ozlijedio čuvara u riječkom zatvoru.


Pritvorenikova braniteljica tvrdi da su čuvari, nakon manjeg izgreda, pretukli njezina branjenika.

Vezani članci Ilustracija Kaos za vrijeme šetnje: Pas bez povodca istrčao na ulicu i napao ženu i psa kojeg je šetala. Vlasnik ga ubio čekićem LGBT zastava Europski sud dodijelio 10.000 eura odštete žrtvi homofobnog napada u Hrvatskoj

Dvorski (21) je pravosudnog policajca udario šakom u glavu sinoć oko 19 sati, a kako stoji u priopćenju Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, "napad se dogodio pri provedbi posebne mjere održavanja reda i sigurnosti odvajanja od ostalih zatvorenika prema pritvoreniku I. D., koji je ugrožavao red i sigurnost u zatvoru te odbijao izvršiti zakonitu naredbu ovlaštene službene osobe".

Što se točno krije iza te službene formulacije, odnosno kako se dogodio izgred i zbog čega je pritvorenik Dvorski napao čuvara, u Ministarstvu se danas nije moglo doznati.

Nakon udarca "zatvorenom šakom u glavu" Dvorskog su pravosudni policajci svladali pri čemu su, kažu u Ministarstvu, primijenili "palicu te zahvat za privođenje i tehniku obrane".

Kako bi provjerili zakonitost postupanja, Središnji ured Uprave za zatvorski sustav provodi inspekcijski nadzor, kažu u Ministarstvu.

Suprotno tim tvrdnjama optuženikova braniteljica Snježana
Maroševac-Čapko kaže da je njezin branjenik "izvukao deblji kraj" jer ga je u mračnoj sobi pretuklo više čuvara.

Tvrdi da je sve počelo u ponedjeljak kad su stražari pokušali zabraniti Dvorskom da kroz prozor razgovara sa svojom djevojkom. 

Naime, riječki zatvor smješten je u gradu i s ulice je moguć verbalni kontakt sa zatvorenicima.

Po riječima odvjetnice Dvorski se tada posvađao s čuvarima i pritom je, priznaje ona, bio bezobrazan. 

Jedan čuvar ga je pljusnuo, a on je njega udario šakom u glavu, nakon čega su ga, tvrdi odvjetnica, pretukli.

"Moj branjenik je pun modrica i ogrebotina i iako je riječ o lakšim ozljedama, zatražio je da u njegovo ime podnesem kaznene prijave", kazala je za Snježana Maroševac-Čapko koja je za izgred doznala od optuženikove obitelji. 

Dodala je kako Dvorski do sada nije imao nikakvih problema u zatvoru.

Osim Dvorskog za trostruko ubojstvo koje je zgrozilo javnost optuženi su Luka Obrovac (22) i Rene Ljubojević (20). 

Po optužnici, oni su noću provalili u stan na 12. katu kako bi oteli novac Đaniju Vukoši koji je živio s ocem Benitom i svojom djevojkom Mirjam Švaljek. 

Kako bi uklonili tragove ubojstava, zapalili su stan i pobjegli.

Suđenje im je počelo u početku listopada, a sva trojica su izjavila da se ne smatraju krivima. Prijeti im zatvorska kazna do 40 godina. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju