Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rijeka: Zatvorenik policajca udario šakom u glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Dvorski zvan Psiho, jedan od trojice optuženih za trostruko ubojstvo u ožujku ove godine u neboderu u Rijeci, napao je i ozlijedio čuvara u riječkom zatvoru.

Pritvorenikova braniteljica tvrdi da su čuvari, nakon manjeg izgreda, pretukli njezina branjenika.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Dvorski (21) je pravosudnog policajca udario šakom u glavu sinoć oko 19 sati, a kako stoji u priopćenju Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, "napad se dogodio pri provedbi posebne mjere održavanja reda i sigurnosti odvajanja od ostalih zatvorenika prema pritvoreniku I. D., koji je ugrožavao red i sigurnost u zatvoru te odbijao izvršiti zakonitu naredbu ovlaštene službene osobe".

Što se točno krije iza te službene formulacije, odnosno kako se dogodio izgred i zbog čega je pritvorenik Dvorski napao čuvara, u Ministarstvu se danas nije moglo doznati.

Nakon udarca "zatvorenom šakom u glavu" Dvorskog su pravosudni policajci svladali pri čemu su, kažu u Ministarstvu, primijenili "palicu te zahvat za privođenje i tehniku obrane".

Kako bi provjerili zakonitost postupanja, Središnji ured Uprave za zatvorski sustav provodi inspekcijski nadzor, kažu u Ministarstvu.

Suprotno tim tvrdnjama optuženikova braniteljica Snježana
Maroševac-Čapko kaže da je njezin branjenik "izvukao deblji kraj" jer ga je u mračnoj sobi pretuklo više čuvara.

Tvrdi da je sve počelo u ponedjeljak kad su stražari pokušali zabraniti Dvorskom da kroz prozor razgovara sa svojom djevojkom. 

Naime, riječki zatvor smješten je u gradu i s ulice je moguć verbalni kontakt sa zatvorenicima.

Po riječima odvjetnice Dvorski se tada posvađao s čuvarima i pritom je, priznaje ona, bio bezobrazan. 

Jedan čuvar ga je pljusnuo, a on je njega udario šakom u glavu, nakon čega su ga, tvrdi odvjetnica, pretukli.

"Moj branjenik je pun modrica i ogrebotina i iako je riječ o lakšim ozljedama, zatražio je da u njegovo ime podnesem kaznene prijave", kazala je za Snježana Maroševac-Čapko koja je za izgred doznala od optuženikove obitelji. 

Dodala je kako Dvorski do sada nije imao nikakvih problema u zatvoru.

Osim Dvorskog za trostruko ubojstvo koje je zgrozilo javnost optuženi su Luka Obrovac (22) i Rene Ljubojević (20). 

Po optužnici, oni su noću provalili u stan na 12. katu kako bi oteli novac Đaniju Vukoši koji je živio s ocem Benitom i svojom djevojkom Mirjam Švaljek. 

Kako bi uklonili tragove ubojstava, zapalili su stan i pobjegli.

Suđenje im je počelo u početku listopada, a sva trojica su izjavila da se ne smatraju krivima. Prijeti im zatvorska kazna do 40 godina. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene