Provaljeno je u Hram Svetog Spasenja u Šibeniku. Počinjena je materijalna šteta, a policija je izašla na očevid. Istovremeno, episkop dalmatinski Nikodim nalazi se u bolnici u Beogradu zbog korone.


Episkop dalmatinski Nikodim zaražen je koronom i trenutno je hospitaliziran u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu u Beogradu. Doznajemo da ima blaže simptome, no liječnici u bolnici prate njegovo stanje.

Vezani članci U noći na petak razvaljen je bankomat u karlovačkom naselju Dubovac - 2 Karlovčane probudio alarm: Razbojnici raznijeli bankomat u sklopu trgovačkog centra, policija traga za počiniteljima Policijski kombi, ilustracija Od mesnice do salona za uljepšavanje: Provalio 16 puta u pola godine, materijalna šteta oko 230 tisuća kuna

Na stranici Eparhije dalmatinske u subotu je objavljeno da je netko provalio u Hram Svetog Spasa u Šibeniku. Razvaljena su ulazna vrata, oštećene brave, a crkveni inventar je razbacan.

"Provaljeno u šibenski Hram Svetog Spasa

U noći između petka i subote (6.3.20121.) nepoznati počinitelj provalio u Hram Svetog Spasenja u Šibeniku. Tom prilikom razvaljena su ulazna vrata i sve ostale brave u crkvi, a crkveni inventar je razbacan te je pričinjena veća materijalna šteta.

Po pozivu nadležnog svećenika, šibenska policija izašla je na očevid, a istraga o ovom nemilom događaju trenutno je u tijeku. Ovaj incident izazvao je tugu i žaljenje Šibenčana, kako pravoslavne, tako i onih katoličke vjeroispovijesti koji nerijetko posjećuju ovaj sveti hram radi razgovora i molitve", napisano je na Facebook stranici Eparhije dalmatinske. 

ПРОВАЉЕНО У ШИБЕНСКИ ХРАМ СВЕТОГ СПАСА У ноћи измећу петка и суботе (6. 3. 2021.) непознати починилац провалио је у Храм...

Objavljuje Епархија далматинскаSubota, 6. ožujka 2021.

Reagirao potpredsjednik Vlade Milošević

Tim povodom reagirao je i potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

Na Facebooku je napisao: "Volim ovaj hram, njegovu ulicu i malo groblje koje ga okružuje u centru grada i zato sam tužan zbog provale. U njega sam išao kao dijete i on je dio identiteta Šibenika. Očekujem da će počinitelj biti pronadjen."

Volim ovaj hram, njegovu ulicu i malo groblje koje ga okružuje u centru grada i zato sam tužan zbog provale. U njega sam...

Objavljuje Boris MiloševićSubota, 6. ožujka 2021.