Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službenici osječko-baranjske Policijske uprave otkrili su osumnjičenika za krađu kipa Sv. Antuna, iz kapelice Snježne Gospe u Osijeku, kod kojega je i pronađen ukradeni kip, izvijestila je policija.


Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđena je osnovana sumnja da je kip Sv. Antuna, star više od 110 godina, ukrao 46-godišnjak iz Osijeka. Na temelju sudskog naloga jučer je obavljena pretraga doma i drugih prostorija 46-godišnjaka, tijekom koje je pronađen drveni kip Svetog Antuna, navodi policija.

Osumnjičenika se teret da je u petak, 25. veljače, između 9 i 13 sati iz kapelice Snježne Gospe na osječkom Trgu bana Jelačića, iskoristivši okolnost da je kapelica bila otključana, neprimjetno odnio kip.

Vezani članci Snimka iz međugorske crkve Rijetka intrigantna snimka iz međugorske crkve: Pogledajte kako su vidioci tijekom molitve pali u ekstazu Slika nije dostupna Osijek: Iz kapelice ukrao drveni kip Svetog Antuna iz 19. st.

>> Osijek: Iz kapelice ukrao drveni kip Svetog Antuna iz 19. st.

Drveni kip Sv. Antuna, visok je 120 centimetara, izrađen je 1895. godine te je u vlasništvu osječke župa Presvetog imena Marijinog. (Hina)