Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegao s mjesta nesreće

Pronađen vozač koji je usmrtio pješaka u Rijeci - Vozio duplo brže od dozvoljenog?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je otkrila nesavjesnog vozača koji je u četvrtak navečer u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu automobilom usmrtio pješaka i pobjegao s mjesta nesreće.

Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske za manje od dva sata pronašli su vozača koji je bez zaustavljanja napustio mjesto tragedije u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu u Rijeci, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Miljenko Gočin - 3 Detalji nesreće Zašto je sletio s ceste autobus pun djece? "Čovjek je bio odgovoran i procijenio da je bolje skliznuti u odvodni kanal" Prometna nesreća tunel Pećine Dvoje poginulih Policija objavila strašne detalje prometne nesreće u Rijeci: Skrivio ju je pijani 19-godišnjak

Vozač nije ni pokušao pružiti pomoć unesrećenom niti je obavijestio policiju o prometnoj nesreći. Riječ je o 35-godišnjaku koji je vozio BMW, nastanjenom na Grobnišćini.

Prema službenim informacijama, već je poznat policiji zbog neprimjerene vožnje. ''Utvrđeno je da je 35-godišnji vozač dosad poznat policiji po većem broju prometnih prekršaja zbog kojih je i sankcioniran'', priopćeno je iz PU primorsko-goranske. Osumnjičeni vozač je uhićen te je i dalje na kriminalističkoj obradi u policiji.

Izvori bliski slučaju navode da je uspješnom i brzom zaokruživanju slučaja pridonijelo više čimbenika, uz ostalo i nadzorna kamera podno mjesta nesreće, piše Novi list. Na mjestu nesreće je s auta nakon udara u pješaka otpalo više komada karoserije, među ostalim i retrovizor. Te okolnosti, uz provjere baza podataka s vozilima i vozačima, brzo su suzile krug automobila što su mogli izazvati ovu tragediju.

Na vozilu su odmah uočena oštećenja tipična za nalet na pješaka. Za vozača BMW-a inkriminirajuće je da je napustio mjesto nesreće ne pruživši pomoć stradalniku.

Inkriminirajuća okolnost za njega bi mogla biti i brzina vožnje, jer preliminarni zaključci ukazuju na mogućnost da je, kako prenose izvori Novog lista bliski slučaju, BMW vozio dvostruko brže od ograničenja, od prometnim znakom ograničenih 50 kilometara na sat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene