Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginule dvije žene

Novi detalji strašne nesreće u Suhopolju: Hitna je pokušala preteći automobil koji je vozio pijani muškarac - "Zatječemo stravičnu situaciju"

Virovitičko-podravska policija utvrdila je da je sudar osobnog automobila i vozila Hitne pomoći u kojem su u ponedjeljak poslijepodne u Suhopolju poginuli medicinska sestra i pacijentica te ozlijeđeni vozač i liječnica izazvao 44-godišnji vozač automobila pod utjecajem alkohola. Vatrogasci DVD-a Suhopolje izašli su na teren. Na društvenim mrežama su napisali da su zatekli stravičnu situaciju na mjestu događaja.

S novim detaljima oglasila se i policija. Navode da je do prometne nesreće došlo kad je 44–godišnjak u automobilu virovitičkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,16 promila vozio Ulicom kralja Tomislava smjerom istok-zapad.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

Dolaskom do kućnog broja 109 počeo je skretati ulijevo na putni most a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu.

U tim je trenucima njega pretjecalo vozilo Hitne pomoći virovitičkih registarskih oznaka s uključenom rotacijom. Vozilo hitne pomoći vozio je 42–godišnjak.

Sudarili su se, vozilo Hitne pomoći prednjim je dijelom udarilo u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci.

Vozilo Hitne pomoći sletjelo je u putni jarak i udarilo u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu.

Dvije osobe preminule

U prometnoj nesreći uslijed zadobivenih ozljeda sve četiri osobe iz vozila Hitne pomoći su prevezene u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine preminule, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine zadobila teške, a druga u dobi od 39 godina lakše tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila je neozlijeđen.


Protiv 44–godišnjaka iz automobila slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u Virovitica.

"Vozilo Hitne pomoći u Ulici kralja Tomislava pokušalo je preteći osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,16 promila. Pritom je došlo do kontakta vozila, nakon čega je vozilo Hitne pomoći sletjelo sa ceste i prevrnulo se", rekao je Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske. 

Neslužbeno se doznaje da je uz pacijenticu, sestru i vozača u vozilu bila i liječnica koja je nakon nesreće ostala u stanju šoka. 

Kolege poginule sestre oprostile se od nje na Facebooku

Kolege poginule sestre od nje su se oprostile na Facebooku.

"Iskrena sućut obitelji i kolegama poginule kolegice Iz Voćina!
Molimo se za život kolege vozača", napisali su iz Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći.

Vatrogasci opisali izvlačenje unesrećenih

O nesreći su se na Facebooku oglasili i vatrogasci koji su sudjelovali u izvlačenju unesrećenih iz razbijenog vozila.

"Dana 2. 8. 2021. u 17:43 zaprimljena je dojava o teškoj prometnoj nesreći u mjestu Suhopolje u Ulici kralja Tomislava kod kućnog broja 112 u kojoj je sudjelovalo vozilo hitne pomoći. Na intervenciju izlazi NV SUH110, vozilo za tehničke intervencije SUH150 i kombi SUH105 s 11 vatrogasaca", napisali su na društvenoj mreži.

"Dolaskom na mjesto intervencije zatječemo stravičnu situaciju. Nakon izviđanja donesena je odluka o prioritetima. Prvo su izvučene osobe iz zadnjeg dijela hitne, a potom je slijedilo spašavanje vozača hitne. Nakon nekog vremena napora naših vatrogasaca i sječe vozila hitne spašen je i vozač", dodali su u opisu intervencije.

"Sve unesrećene osobe predane su hitnoj medicinskoj pomoći žive, a nažalost dvije su osobe podlegle ozljedama u Općoj bolnici u Virovitici. Nakon spašavanja unesrećenih skidamo akumulator s osobnog vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći. Ovim putem zahvaljujemo djelatnicima HMP-a, našim dečkima, gospođi Mireli Stipanić i PP-u VTC koji su sudjelovali u spašavanju nakon ove teške prometne nesreće koja se skoro ne pamti na području općine Suhopolje. Obiteljima preminulih izražavamo iskrenu sućut, a unesrećenima želimo brz oporavak!" napisali su na Facebooku iz DVD-a Suhopolje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene