Prometna nesreća (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Prometna nesreća (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

U frontalnom sudaru dvaju vozila kod Poreča jedna je osoba smrtno stradala.


V. J. (64) iz Pazina poginuo je u teškoj prometnoj nesreći na cesti Poreč – Baderna u mjestu Buići u petak oko 13:45, a jedna je ženska osoba ozlijeđena i prevezena u pulsku Opću bolnicu na liječenje. U prometnoj je nesreći uslijed frontalnog sudara u automobilu Polo poginuo i jedan pas, dok je drugi pas ozlijeđen. Cesta je za sav promet bila zatvorena od 13:50 do 16:20 kada je promet normaliziran. Policija je promet iz smjera Poreča i obratno usmjerila kroz Buiće tako što je svaku stranu propuštala po pet minuta radi nemogućnosti prolaska dva vozila istovremeno.

Naime, V. J. je upravljao automobilom VW Polo pulskih oznaka, a vozačica se nalazila u automobilu Opel Corsa pulskih oznaka, a nije poznato tko se kretao u kojem smjeru, dok ostalih putnika u vozilima nije bilo. Točne informacije o dinamici prometne nesreće bit će poznate nakon policijskog očevida.

13.02.2018.
Prometna nesreća (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

U vrijeme prometne nesreće padala je kiša i kolnik je bio sklizak. Automobil Opel s prednje je strane totalno oštećen, a otpao mu je kotač sa amortizerom i nakon silovitog sudara zaustavio se na desnoj prometnoj traci u smjeru Poreča. Polo je pak izletio izvan kolnika na travnatu površinu s desne strane u smjeru Baderne. Na mjesto događaja je radi vođenja očevida upućena zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Mariza Stocco Katalenić iz Pule.

Tijelo preminulog vozača prevezeno je na Odjel za patologiju Opće bolnice Pula radi obdukcije. Očevid je otežavala kiša koja je konstantno padala, a u prometu se u oba smjera stvorila dugačka kolona. Kada je uklonjeno tijelo preminulog vozača, vučna služba nakrcala je razbijena vozila i odvezla ih u smjeru Poreča, dok je cestarska služba očistila kolnik od dijelova vozila i stakla, prenosi Glas Istre.