Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učenik ne želi da se profesora kazni

Profesor osuđen na pet mjeseci zatvora jer je udario učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Perica Subašić, profesor fizike iz Osnovne škole Benkovac, u srijedu je na Općinskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora, na rok kušnje od godine dana, jer je tijekom nastave 2004. godine nekoliko puta udario po glavi i rukama tada 13-godišnjeg učenika sedmog razreda te škole D.S., koji ga je ometao u nastavi, potvrdio je za Dnevnik.hr njegov odvjetnik Andrej Margarin.

Ovo je bilo ponovljeno suđenje jer se na prvu nepravomoćnu presudu, prema kojoj je također bio kriv, profesor Subašić žalio Županijskom sudu u Zadru. Profesor Perica Subašić je u svom iskazu pred sudom priznao da je udario dječaka, ali da mu je zbog toga iskreno žao i da se kaje, te da je to napravio u afektu i pod specifičnim okolnostima. 

Pročitajte i ovo Vjačeslava Morozova Špijunski skandal Profesor uhićen pod optužbom za špijunažu: "Ruske obavještajne službe žele se infiltrirati” Odluka o istražnom pritvoru profesoru - 3 Na bolovanju je Preokret u slučaju tučnjave u strukovnoj školi: Profesor ostaje raditi, učenicima opomena pred isključenje

Učenik ne želi da se profesora kazni

Profesor Subašić je na sudu rekao kako su ga prije ovog incidenta dvije godine maltretirali učenici koji su mu svakodnevno ometali rad. Galamili su i bojkotirali nastavu, razbijali školski inventar i pribor za pokuse u kabinetu za fiziku te ga čak vrijeđali i gađali kredama i gumicama. Učenik D.S. kojeg je udario na sudu je kazao kako je njemu sad žao profesora te da on ne želi da ga se kazni.

Odvjetnik Margarin nam je rekao da će prvo sačekati da dođe pismena odluka sutkinje Zlate Smojver-Kanjer pa će onda odlučiti hoće li se ponovno žaliti. Kazao nam je da je njegov klijent učinio to što je učinio i sada snosi posljedice, ali i da se jako kaje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene