Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peti dan potrage

Priznao da je suprugu zatukao i bacio je u Savu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je dovršila kriminalističku obradu nad muškarcem koji je osumnjičen da je ubio svoju suprugu, potvrdili su u PU zagrebačkoj.

Policija je izvijestila kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u nedjelju oko dva sata u dnevnom boravku u obiteljskoj kući supružnika u Zaprešiću, došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između supružnika. Osumnjičeni 44-godišnjak je tijekom sukoba suprugu usmrtio višestrukim udarcima, a kada se uvjerio da ona više ne daje znakove života, mrtvo tijelo je umotao u deku, odnio ga u svoj osobni automobil i prevezao do skele na rijeci Savi u Zaprešiću gdje ju je u namjeri prikrivanja ubojstva bacio u rijeku. Kući se vratio pješice jer nije uspio upaliti vozilo, a odjeću u kojoj je počinio ubojstvo stavio je u plastičnu vreću i bacio je u Savu.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu

>> Nestala nakon svađe i tučnjave sa suprugom

Prijatelje i poznanike je obavijestio da mu je supruga nakon svađe pobjegla iz kuće i odvezla se njegovim automobilom u nepoznatom smjeru. Mrtvo tijelo nesretne žene usprkos naporima policijskih službenika specijalne jedinice policije MUP-a RH, ronioca nije pronađeno na zagrebačkom području, pa je potraga za tijelom proširena i na područje drugih policijskih uprava u RH, kao i na područje susjednih država nizvodno od Zagreba.

S obzirom na utvrđeno obiteljsko nasilje pred maloljetnom djecom, osumnjičeni D. K. je, uz optužni prijedlog, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji uhićen te je doveden sucu za prekršaje u Zaprešiću, koji mu je odredio pritvor i ukinuo ga, nakon čega je nastavljeno prikupljanje obavijesti od osumnjičenog. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, danas doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je na štetu svoje supruge počinio kazneno djelo ubojstva.

D. K. je mijenjao iskaze te je najprije tvrdio da ga je supruga svojevoljno napustila i otišla od njega i djece. Potom je tvrdio da su on i supruga kanili zajedno počiniti samoubojstvo i da se ona bacila u Savu, a da je on od nakane odustao. Na kraju je formalno priznao i detaljno opisao čin ubojstva kao i način na koji je pokušao prikriti počinjeno kazneno djelo.

Sudbina 31-godišnje žene tak je otkrivena peti dan potrage. Nestanak žene policiji je prijavio upravo on, a u početku je tvrdio da se sa suprugom posvađao i potukao te da je ona nakon toga sjela u automobil i otišla. Njezin napušteni automobil 'yugo' s tragovima krvi pronašli su skelari u blizini skele na Savi u selu Medsave. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene