Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na suđenju u Mostaru

Priznao da je sudjelovao u otmici Ante Jelavića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petooptuženi Saša Savinović priznao je krivnju da je sudjelovao u otmici bivšeg hrvatskog člana predsjedništva BiH Ante Jelavića.

Savinović je pristao na nagodbu s državnim odvjetništvom Hercegovačko-neretvanske županije, potvrđeno je u petak iz službenog izvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Matko Jelavić: 'Hrvatska glazba je falsificirana i korumpirana' Slika nije dostupna Pušten da se brani sa slobode Predao se osumnjičenik za otmicu Jelavića

>> Optuženi za otmicu Ante Jelavića izjasnio se da nije kriv

Kako je rekao županijski odvjetnik Sead Đikić, po nagodbi o priznanju krivnje predložena je kazna od 18 mjeseci zatvora za sudjelovanje u spektakularnoj otmici Ante Jelavića, koju još treba potvrditi općinski sud u Konjicu pred kojim se vodi postupak. Savinović se priznanjem krivnje odrekao mogućnosti žalbe, a u predlaganju visine kazne odvjetništvo se vodilo i obiteljskim teškoćama, a olakotna oklonost mu je i to što boluje od PTSP-a.

Vrhovni sud Republike Hrvatske prošle je godine izrekao pravomoćne kazne četvorici otmičara protiv kojih se prvostupanjski postupak vodio pred Županijskim sudom u Zagrebu. Dvojici otmičara, Mariju Miličeviću i Vladi Čuriću, sud je povisio kazne pa je Miličeviću s četiri povišena na pet, a Čuriću s tri i pol na četiri i pol godine zatvora.

Preostaloj dvojici otmičara, Daliboru Prgometu i Vlatku Miličeviću, sud je potvrdio presude od po tri godine zatvora.

Jelavića su u travnju 2009. kod tržnice u Utrinama u Zagrebu otmičari oteli, utrpali ga u automobil i prevezli do Rame. Natjerali su ga da nazove suprugu i kaže joj kako otmičari traže milijun eura otkupnine.

Jelavić je, po osobnu kazivanju, uspio pobjeći iz obiteljske kuće jednoga od otmičara Vlade Čurića iz Rame te prijeći u Hrvatsku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene