Muškarac osumnjičen da je ubio djevojku (16) u Malom Lošinju danas je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, nakon čega je odveden kod sutkinje istrage koja mu je odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Galerija


Četrdesetjednogodišnjem Branku R., osumnjičenom za ubojstvo djevojke (16) u Malom Lošinju, određen je jednomjesečni istražni zatvor, potvrdio je glasnogovornik riječkog Županijskog suda Zoran Sršen. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela te posebno teških okolnosti počinjenja djela.

Vezani članci Psihijatar dr. Oliver Ojdanić i Andrija Jarak Je li se ubojstvo u Malom Lošinju moglo spriječiti? "Kada bi postupali po onome što netko piše po društvenim mrežama vjerojatno bi puno ljudi bilo, ili liječeno, ili zatvarano" Josip Gazilj, načelnik PP Mali Lošinj Načelnik PP Mali Lošinj za Dnevnik Nove TV: "Imamo dovoljno materijalnih dokaza. Zasad nije utvrđena povezanost između osumnjičenog i ubijene djevojke"

Osumnjičeni je priveden u subotu oko 11 sati na ispitivanje Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, gdje je oko sat vremena iznosio obranu. Potom je odveden kod sutkinje istrage riječkog Županijskog suda Helene Randić, koja je donijela odluku o zadržavanju u istražnom zatvoru. 

"Unatoč mojem savjetu da se u ovoj fazi postupka brani šutnjom, moj branjenik je iznio obranu, no iz pijeteta prema maloljetnoj žrtvi i njenoj obitelji, pa čak i da mogu, a ne mogu, jer mi to zakon ne dopušta, ne bih dao nikakve daljnje izjave", rekao je Goran Crnković za 24sata.

Ubojica je navodno u petak prvo krenuo na majku da bi potom na smrt izbo 16-godišnju djevojku koja je stala u njezinu obranu. Unatoč brzoj reakciji hitne medicinske pomoći i pokušajima reanimacije, djevojka je preminula.

Iz DORH-a su u subotu objavili i detalje ovog teškog zločina te naveli da je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i od utjecaja na svjedoke.

"Osnovano se sumnja da je 41-godišnji okrivljenik 14. veljače 2020. oko 6:25 sati u Malom Lošinju oštrim predmetom zadao 16-godišnjoj djevojci ubodnu ranu u lijevu gornju stranu prsišta uslijed koje je ona preminula na mjestu događaja", navedeno je između ostalog u priopćenju.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po nizu kaznenih djela.

Zbog tragičnog događaja, Grad Mali Lošinj proglasio je subotu i nedjelju Danima žalosti. "Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Mali Lošinj. Na Dane žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima", navedeno je na stranicama Grada Malog Lošinja.