Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke

Određen istražni zatvor muškarcu osumnjičenom za ubojstvo djevojke u Malom Lošinju

Ubojica s Malog Lošinja
Ubojica s Malog Lošinja DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ubojica s Malog Lošinja Ubojica s Malog Lošinja Foto: DNEVNIK.hr +0 Ubojica s Malog Lošinja Galerija 1/2 >>
Muškarac osumnjičen da je ubio djevojku (16) u Malom Lošinju danas je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, nakon čega je odveden kod sutkinje istrage koja mu je odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Četrdesetjednogodišnjem Branku R., osumnjičenom za ubojstvo djevojke (16) u Malom Lošinju, određen je jednomjesečni istražni zatvor, potvrdio je glasnogovornik riječkog Županijskog suda Zoran Sršen. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela te posebno teških okolnosti počinjenja djela.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?

Osumnjičeni je priveden u subotu oko 11 sati na ispitivanje Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, gdje je oko sat vremena iznosio obranu. Potom je odveden kod sutkinje istrage riječkog Županijskog suda Helene Randić, koja je donijela odluku o zadržavanju u istražnom zatvoru. 

"Unatoč mojem savjetu da se u ovoj fazi postupka brani šutnjom, moj branjenik je iznio obranu, no iz pijeteta prema maloljetnoj žrtvi i njenoj obitelji, pa čak i da mogu, a ne mogu, jer mi to zakon ne dopušta, ne bih dao nikakve daljnje izjave", rekao je Goran Crnković za 24sata.

Ubojica je navodno u petak prvo krenuo na majku da bi potom na smrt izbo 16-godišnju djevojku koja je stala u njezinu obranu. Unatoč brzoj reakciji hitne medicinske pomoći i pokušajima reanimacije, djevojka je preminula.

Iz DORH-a su u subotu objavili i detalje ovog teškog zločina te naveli da je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i od utjecaja na svjedoke.

"Osnovano se sumnja da je 41-godišnji okrivljenik 14. veljače 2020. oko 6:25 sati u Malom Lošinju oštrim predmetom zadao 16-godišnjoj djevojci ubodnu ranu u lijevu gornju stranu prsišta uslijed koje je ona preminula na mjestu događaja", navedeno je između ostalog u priopćenju.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po nizu kaznenih djela.

Zbog tragičnog događaja, Grad Mali Lošinj proglasio je subotu i nedjelju Danima žalosti. "Dani žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te javnim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je osnivač Grad Mali Lošinj. Na Dane žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima", navedeno je na stranicama Grada Malog Lošinja.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene