Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Istražni centar Županijskog suda u Osijeku uz kaznenu prijavu dovedeni su sinoć 43-godišnjakinja i 37-godišnjak iz Osijeka, osumnjičeni za krivotvorenja novca - kuna i srpskih dinara, izvijestila je osječko-baranjska policija.


Policija navodi da je prilikom pretraživanja doma i drugih prostorija te automobila 43-godišnjakinje pronađen i uz potvrdu oduzet veći broj krivotvorenih novčanica u raznim apoenima od 500, 200, 50 i 20 kuna, te 500, 100 i 50 srpskih dinara. U njezinu je stanu pronađeno računalo, LCD monitor i dva printera, što je također uz potvrdu oduzeto.

Vezani članci Ivan Pernar Podignuta optužnica protiv Ivana Pernara zbog krivotvorenja statuta Živog zida Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega''

Osumnjičene se tereti da su uz pomoć računalne opreme izradili veći broj novčanica hrvatskih kuna i srpskih dinara u raznim apoenima te ih plasirali na području Baranje i u Osijeku. Između ostalog, lažnim su novčanicama plaćali troškove zabave u Suzi u Baranji, večeru u jednom ugostiteljskom objektu u Dardi, trgovini u Kopačevu, te taksi usluge u Osijeku. (Hina)