Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica mladića su usred noći u subotu teško ozlijedili 44- godišnjaka na Tomislavovom trgu u Zagrebu. Policija je ustvrdila da se radi o zločinu iz mržnje.


Zagrebačka policija privela je dvojicu mladića u dobi od 21 i 24 godine, radi napada na 44-godišnjaka.

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

Utvrđeno je da su sva trojica zajedno bili članovi iste udruge u Mrazovićevoj ulici, a nakon što je 44- godišnji muškarac napustio udrugu, dvojica mladića su krenula za njim prema Tomislavovom trgu, gdje su nasrnuli na njega. Kao razlog, policija navodi 'mržnju prema osobama homoseksualne orjentacije'.

>> Karamarko osudio napad potaknut homofobijom

Napadnuti muškarac teško je ozlijeđen i liječnička pomoć pružena mu je u bolnici 'Sestara milosrdnica', a dvojica napadača, odvedeno je u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede u vezi sa zločinom iz mržnje. (Hina)