Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen na graničnom prijelazu

Priveden Slovak koji je napao pulskog dogradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražnom sucu Županijskog suda u Puli jutros je u 8,40 sati priveden 33-godišnji Slovak zbog osnovane sumnje da je u srijedu navečer, u Puli počinio razbojstvo nad pulskim dogradonačelnikom Fabrizijom Radinom, izvijestila je danas istarska policija.

Slovak je Radina opljačkao preksinoć pola sata prije ponoći, u Karlovačkoj ulici u Puli, dok se ovaj nalazio u svom osobnom automobilu. Razbojnik je otvorio vrata automobila i prijeteći plinskim pištoljem oduzeo mu mobitel, novčanik s novcem i osobnim dokumentima, oštetivši ga pritom za nekoliko stotina kuna.

Pročitajte i ovo Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking

Brzom intervencijom policije, na graničnom prijelazu Kaštel pri izlasku iz Hrvatske tijekom noći je zaustavljen osobni automobil Škoda Fabia slovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnji slovački državljanin. U automobilu s njim nalazila su se još dvojica slovačkih državljana u dobi od 17 i 19 godina. Pretragom vozila policija je pronašla plinski pištolj i ukradene predmete te su sva trojica uhićena.

Provedenom istragom utvrđeno je kako je razbojstvo počinio 33-godišnjak dok za 17-godišnjaka i 19-godišnjaka nije utvrđeno da su počinili kazneno djelo. Policija međutim osnovano sumnja da je 33-godišnji Slovak istoga dana u jutarnjim satima u Drežničkoj ulici u Rijeci također počinio razbojstvo nad 74-godišnjakom iz Rijek, kojemu je prijeteći pištoljem oduzeo mobitel i novac, oštetivši ga za nekoliko stotina kuna.

Nakon provedena kriminalističkog istraživanja 33-godišnjak je jutros uz kaznenu prijavu priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a do sada poduzetim mjerama nije utvrđeno da su 17-godišnji i 19-godišnji Slovaci sudjelovali u počinjenju kaznenog djela. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene