Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priveden 49-godišnjak zbog prijetnji tajnicama Jadranke Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija kazneno je prijavila i predala istražnom sucu 49-godišnjaka osumnjičenog da je sa svog mobitela prijetio tajnicama potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor i Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, izvijestila je danas policija.

Kao razlog prijetnji muškarac je policiji naveo nezadovoljstvo potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. U policiji kažu da nemaju podatke je li 49-godišnjak bivši branitelj ili boluje od ptsp-a.

Pročitajte i ovo Jedan je od najpoznatijih branitelja Vukovara Stipe Mlinarić Ćipe otkrio kako danas gleda na žrtvu Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Legendarni vukovarski branitelj "Za devet mjeseci logora i svoju patnju im sve opraštam, ali brata su mi ubili kao psa. To ne mogu oprostiti" Slika nije dostupna Kako je došlo do drame u Opuzenu Susjedi ga poznaju kao vrijednog poljoprivrednika, ali i psihički nestabilnu osobu: ''Nitko ništa nije poduzeo''

U službenom policijskom izvješću navodi se da je muškarac 27. ožujka, s namjerom da izazove osjećaj straha i uznemirenosti, najprije zvao u ured potpredsjednice Vlade, a potom i u Hrvatski sabor, da bi se kasnije i osobno pojavio na Trgu svetog Marka. Tamo su ga opazili policajci koji su ga uhitili i odveli prekršajnom sucu.

Sudac za prekršaje dosudio mu je 15 dana zatvora. Kaznu je odslužio u petak, 11. travnja, kada ga je policija ponovno preuzela, odvela na kriminalističku obradu i uz kaznenu prijavu predala istražnom sucu.

Na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da je 49-godišnjaka danas prijepodne ispitao dežurni istražni sudac te da će zbog sumnje da bi mogao ponoviti djelo za koje ga se tereti biti zadržan u 48-satnom pritvoru. Državno odvjetništvo u tom roku protiv osumnjičenog treba prikupiti dokaze i zatražiti pokretanje istrage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene