Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvor bivšoj djelatnici đakovačkog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivše djelatnice đakovačkog Općinskog suda, osumnjičene da je zlouporabom položaja i ovlasti oštetila taj sud za najmanje 649 tisuća kuna, danas je doneseno rješenje o provođenju istrage i određen jednomjesečni pritvor, izvijestio je danas osječki Županijski sud.

Osumnjičena 36-godišnjakinja iz Đakova, bivša djelatnica đakovačkog Općinskoga suda zadužena za financije, tereti se da je u razdoblju od 2001. do 2003. godine, u više navrata, bez pravne osnove, putem općih naloga za prijenos prebacivala novac sa žiroračuna Suda na svoje tekuće račune te da je gotovinskim čekovima podizala novac sa sudskog žiroračuna, koji je potom zadržavala za sebe.

Pročitajte i ovo Dom Klasje slučaj koji je šokirao hrvatsku Djelatnica koja je zlostavljala djecu u osječkom domu dobila otkaz Ilustracija Legalizacija objekata Cure detalji velike akcije policije i USKOK-a u Istri: Proširena istraga uhićenih u kraku "Dorina"

Osnovano se sumnja da je tim radnjama sebi pribavila protupravnu korist od najmanje 649.055 kuna, odnosno da je za taj iznos oštetila đakovački Općinski sud.

Okrivljena je na ispitivanju pred istražnim sucem priznala počinjenje navedenog kaznenog djela pa je, nakon donošenja rješenja o otvaranju istrage, istražni sudac, na temelju prijedloga osječkoga Županijskog državnog odvjetništva, a zbog opasnosti od ometanja istrage te posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela, odredio joj pritvor od mjesec dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene