Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izronio ih

Prisvojio amfore s arheološkog nalazišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija dovršila je istraživanje nad 47-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine u uvali Griparica, jugoistočno od otoka Škarda, u zadarskom arhipelagu, s podmorskog arheološkog nalazišta izronio i prisvojio fragmente amfora, antičko posuđe, dijelove olovnog antičkog sidra te dva zaštićena morska puža bačvaša.

Svi navedeni predmeti koji predstavljaju zaštićeno kulturno dobro, pronađeni su pretragom njegove kuće na otoku Istu te oduzeti.
Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog nedopuštenog obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra.

Također je proslijeđena obavijest Ministarstvu kulture RH zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode, navodi PU zadarska.

Pročitajte i ovo Orlandov stup (Foto: Dnevnik.hr) Posjetiteljima radovi ne smetaju Prije kamena - opeka: Istražili smo kako je Stradun nekada izgledao Kod privedenih muškaraca nađen je alat i drugi predmeti (Foto: PU zadarska) - 1 Nalaze se u pritvoru Trojica na arheološkom lokalitetu kod Zadra neovlašteno iskapala i krala nalaze

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene