Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden ubojica Damira Šuće

Prijatelj priznao: 'Ubio sam ga slučajno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu policija je poslijepodne prepratila 19-godišnjaka s Brača nakon što je priznao ubojstvo svojega vršnjaka Damira Šuće čije je tijelo s ustrjelnom ranom na glavi u utorak pronađeno kod Nerežišća na tom otoku.

Policija na izvanrednoj konferenciji za novinare nije izvijestila o identitetu osumnjičenog, no doznajemo kako je riječ o Dinu Dragičeviću, prijatelju i prvom susjedu ubijenoga.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Slika nije dostupna Odvjetnici traže poništenje priznjanja

Načelnik Sektora kriminalističke policije Petar Bradarić rekao je kako je "osumnjičeni izjavio da je do opaljenja pištolja došlo slučajno, zbog čega je o konkretnom motivu ubojstva teško govoriti, te je prijavljen za klasično ubojstvo.

Mladići su došli na mjesto ubojstva sukladno ranijem dogovoru s namjerom krivolova, rekao je Bradarić.

>> Damira ubili najbolji prijatelj i njegov otac?

"Dok je osumnjičeni otišao obaviti nuždu, pištolj je bio kod
pokojnika, a kada se ovaj vratio predao mu ga je preko lijevog ramena te u tom trenutku, budući da počinitelj nije znao da je pištolj nabijen, dolazi do opaljenja i smrtne posljedice", zaključio je.

Testom parafinske rukavice barutne su čestice pronađene i na rukama ubijenog i počinitelja, rekao je načelnik PU splitsko-dalmatinske Ivan Merčep.

Mlađi punoljetnik, priveden još prije dva dana, počinjenje kažnjivog djela priznao je danas u nazočnosti zamjenice županijske državne odvjetnice i svojega branitelja, rekao je načelnik Merćep dodajući kako je policija proteklih dana ispitala više desetaka osoba.

Policiji je posebno bilo sumnjivo što je na mobitelu ubijenoga Šuće zabilježeno 50-ak poziva članova obitelji i prijatelja, ali ne i osumnjičenog, premda su bili bliski prijatelji.
Djelo je počinio pištoljem koji je ilegalno posjedovao te ga je nakon ubojstva, kako je izjavio policiji, bacio u more s trajekta na liniji Supetar - Split. Pištolj je kupio na Braču ilegalno za 1500 kuna.

U stanu oca privedenog mladića pronađena je veća količina oružja, od koje je dio posjedovao ilegalno: pištolj marke "bereta", revolver nepoznate marke, automatska puška, cijev za pištolj "colt", ručno izrađena ručna bomba, ručna bomba "M75", trenutna granata kalibra 20 mm, 3090 komada raznog streljiva, optički nišani, nasadni nastavci za automatske puške i druga vojna oprema.

Ispitivanje osumnjičenog mladića kod istražnog suca još traje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene