Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U proteklih mjesec dana zabilježena su dva slučaja financijse prijevare. Starije osobe oštećene su za nekoliko tisuća kuna.


Šibenska policija upozorila je u četvrtak na slučajeve prijevare starijih građana od kojih za sada nepoznata prevarantica izvlači novac pričama o rođacima u inozemstvu koji su se našli u problemima.

Vezani članci Ilustracija Mladići građanima ukrali gotovo pola milijuna kuna: Objavljeni detalji njihove prijevare Gradonačelnik Primoštena Stipe Petrina Stipe Petrina o uhićenju sutkinje: "Zašto nije kažnjeno vijeće koje je potvrdilo njenu presudu?"

S obzirom na učestalost kaznenih djela financijske prijevare, iz šibensko-kninske Policijske uprave apeliraju na građane koji imaju obitelj u inozemstvu da prije bilo kakve uplate novca obavezno prethodno kontaktiraju svoje članove obitelji za koje se traži uplata novca. Upozorava ih se da se prevaranti pri pozivu lažno predstavljaju kao službenici veleposlanstva ili konzulata.

SNIMKA NADZORNE KAMERE Pazite tko vam prilazi na bankomatu!

Šibenska policija u priopćenju navodi da je tijekom proteklih mjesec dana zabilježila dva slučaja financijske prijevare u kojima su starije osobe oštećene za nekoliko tisuća kuna.

U srijedu je tako zaprimila prijavu o prijevari počinjenoj na području Brodarice pored Šibenika, a sličan slučaj zabilježila je i 28. veljače u Rogoznici.

Nepoznata ženska osoba je tako u Brodarici lažno prikazujući činjenice vezane za financijsko stanje članova obitelji u inozemstvu dovela u zabludu 82-godišnjaka, te ga je navela da na određeni račun uplati iznos od nekoliko tisuća kuna.

Internetom hara nova prevara, pazite na mail

Starijem muškarcu, kako se doznaje neslužbeno, žena je kazala kako mu je član obitelji zapeo na jednom veleposlanstvu te kako hitno treba uplatiti nekoliko tisuća kuna kako bi se 'izvukao'. Starac je to učinio, a kasnije se ispostavilo kako je čitava priča izmišljotina da bi se od starca izvukao novac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju