Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE JE SNIMAO

Objavljena presuda za gnjusni slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Zaposleniku Europskog parlamenta godinu dana zatvora za višegodišnje silovanje svojih pasa

Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 9
Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 9 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 9 Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 9 Foto: Provjereno +0 Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 5 Galerija 1/2 >>
Nakon što je godinama izbjegavao suđenje, zaposlenik Europskog parlamenta danas je dobio presudu u slučaju silovanja svojih pasa. Osuđen je na godinu dana zatvora. Presuda je nepravomoćna.

Općinski kazneni sud u Zagrebu danas je objavio presudu zaposleniku Europskog parlamenta koji je silovao svoje pse - dobio je godinu dana zatvora. Presuda je nepravomoćna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Slika nije dostupna strava u australiji Oca monstruma (80) koji je godinama silovao svoje kćeri stigla pravda: Podvodio ih kolegama, tjerao da opće sa psom

Okrivljeni godinama izbjegava suđenje, a cijeli proces mučenja životinja je snimao te je policija u njegovu stanu pronašla stotine videozapisa.

Slučaj je s 21. rujnom trebao u zastaru, no objavom presude rok je produžen za još dvije godine. Naime, budući da je prvostupanjska presuda ipak donesena unutar roka, u slučaju da je viši sud i "sruši" te predmet vrati na ponovno suđenje, tužiteljstvo ima na raspolaganju još dvije godine da mu dokaže krivnju.

Muškarac je nedostupan hrvatskim organima progona kao i belgijskoj policiji, a od kraja prošle godine je i na bolovanju.

Javnost je za ovaj slučaj saznala još 2015. godine. Policija je zločin otkrila sasvim slučajno. "Godine 2015. zagrebačka policija provodila je izvide vezano za iskorištavanje djece za pornografiju, dakle govorimo o računalnoj mreži, društvenim mrežama, i tada nam se otvorila sumnja u osobu za počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životnja", kazala je u travnju ove godine za Provjereno Marija Goatti iz Policijske uprave zagrebačke.

Policija je po ulasku u stan na zagrebačkoj Knežiji zatekla dva psa, izmučena i izgladnjela, s vidljivim ožiljcima i ozljedama te stotinama CD-a s videodokazima eksplicitnog zlostavljanja. I onog seksualnog. Zlostavljač je završio u pritvoru, a psi u Dumovcu. 

"Gledajući kroz policijski posao nedvojbeno je dokazano, govorimo o 2015. godini, ali sve je ukazivalo da se to događalo unazad šest godina, dakle od 2009. godine", kazala je tada Goatti.

Hrvatski zakoni za ovakvo kazneno djelo propisuju maksimalno godinu dana zatvora. Detaljnije o gnjusnom zločinu pogledajte u prilogu Provjerenog. >>Opširnije 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene