Nakon što je godinama izbjegavao suđenje, zaposlenik Europskog parlamenta danas je dobio presudu u slučaju silovanja svojih pasa. Osuđen je na godinu dana zatvora. Presuda je nepravomoćna.

Galerija Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 02 Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 01 Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 +4 Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 05

Općinski kazneni sud u Zagrebu danas je objavio presudu zaposleniku Europskog parlamenta koji je silovao svoje pse - dobio je godinu dana zatvora. Presuda je nepravomoćna.

Vezani članci Švicarski franak - 1 Hrvatske banke izgubile "slučaj franak" i na Europskom sudu za ljudska prava Zlostavljanje, ilustracija Tri puta prijavila da joj silovatelj prijeti smrću: Policija nije pokrenula ni izvide

Okrivljeni godinama izbjegava suđenje, a cijeli proces mučenja životinja je snimao te je policija u njegovu stanu pronašla stotine videozapisa.

Slučaj je s 21. rujnom trebao u zastaru, no objavom presude rok je produžen za još dvije godine. Naime, budući da je prvostupanjska presuda ipak donesena unutar roka, u slučaju da je viši sud i "sruši" te predmet vrati na ponovno suđenje, tužiteljstvo ima na raspolaganju još dvije godine da mu dokaže krivnju.

Muškarac je nedostupan hrvatskim organima progona kao i belgijskoj policiji, a od kraja prošle godine je i na bolovanju.

Javnost je za ovaj slučaj saznala još 2015. godine. Policija je zločin otkrila sasvim slučajno. "Godine 2015. zagrebačka policija provodila je izvide vezano za iskorištavanje djece za pornografiju, dakle govorimo o računalnoj mreži, društvenim mrežama, i tada nam se otvorila sumnja u osobu za počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životnja", kazala je u travnju ove godine za Provjereno Marija Goatti iz Policijske uprave zagrebačke.

Policija je po ulasku u stan na zagrebačkoj Knežiji zatekla dva psa, izmučena i izgladnjela, s vidljivim ožiljcima i ozljedama te stotinama CD-a s videodokazima eksplicitnog zlostavljanja. I onog seksualnog. Zlostavljač je završio u pritvoru, a psi u Dumovcu. 

"Gledajući kroz policijski posao nedvojbeno je dokazano, govorimo o 2015. godini, ali sve je ukazivalo da se to događalo unazad šest godina, dakle od 2009. godine", kazala je tada Goatti.

Hrvatski zakoni za ovakvo kazneno djelo propisuju maksimalno godinu dana zatvora. Detaljnije o gnjusnom zločinu pogledajte u prilogu Provjerenog. >>Opširnije 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju