Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepravomoćnu presudu Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić Županijski sud u Šibeniku trebao bi donijeti koncem rujna.


Nepravomoćnu presudu Draganu Paravinji za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić Županijski sud u Šibeniku trebao bi donijeti koncem rujna, izjavio je nakon današnjeg ročišta odvjetnik obitelji žrtve Vinko Ljubičić.

Odvjetnik je kazao kako bi prvostupanjska presuda trebala biti donijeta u posljednjem tjednu rujna, nakon čega je prenio poruku obitelji Bilić, koja je još jednom pozvala sve koji nešto znaju o nestanku i sudbini njihove kćeri da im se jave. Isti je apel obitelj, po riječima njihova odvjetnika, uputila i optuženom Paravinji. Dodao je da obitelj Bilić nikoga ne mrzi, da je spremna oprostiti sve te da samo žele znati što je bilo s njihovom Antonijom, je li živa ili mrtva.

Vezani članci Slađana Novoselnik (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) 10 godina od ubojstva: Počinje treće suđenje 'fatalnoj ujni' i nećaku Slika nije dostupna Hoće li dati korisne informacije: Paravinja se sutra obraća sudu

>> 'Obitelj Antonije Bilić spremna je i oprostiti, samo žele istinu je li im kći živa ili mrtva'

Suđenje Paravinji zatvoreno je za javnost, a na današnjem ročištu sutkinja Nives Nikolac saslušala je posljednjih troje svjedoka, no njihov identitet nije poznat.

Antonia Bilić nestala je 7. lipnja prošle godine, nakon što se ukrcala u kamion Paravinje na mostu preko Čikole. Od tada joj se izgubio svaki trag, a policijska potraga, koja je trajala nekoliko mjeseci, nije pružila nijedan trag koji bi doveo do nestale maloljetnice. Ipak, na temelju dokaza koje je policija prikupila, za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetnice optužen je 43-godišnji Paravinja u čijoj su kamionskoj kabini i pronađene kapljice krvi i vlasi nestale djevojke. Paravinja je zločin priznao u Republici Srpskoj gdje je uhićen, no kasnije je pred hrvatskim pravosuđem sve zanijekao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook