Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U dva odvojena sučaja dvojica muškaraca iz BiH robu su htjeli prošvercati u automobilima njemačkih registracija.


U dva odvojena slučaja tijekom proteklog vikenda, ličko-senjska policija u suradnji s djelatnicima Carine, uhvatila je na graničnim prijelazima osobe koje su u Hrvatsku pokušale prošvercati kavu, cigarete i meso.

Vezani članci Kriminal u Splitu i okolici (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sedmorici splitskih kriminalaca određen istražni zatvor: Načelnik policije građanima poručio da nema straha Kutija za krijumčarenje pilića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Provjereno otkriva kako se bez plaćanja carine krijumčare inkubatori iz Hrvatske u BiH i obrnuto: Mito i korupcija uvriježena praksa

>> 'Pala' mesna mafija: Prodavali meso sumnjive kvalitete

U subotu oko 21.30 sati na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo prilikom ulaska u Hrvatsku u osobnom automobilu 'Daimler Benz' njemačkih registracija pronađeno je deset kilograma mesa i 6,5 kilograma kave te cigarete. Prije početka pregleda vozila nađeno nije prijavio 59-godišnji državljanin BiH koji je upravljao vozilom.

Pronađene cigarete i kava privremeno su mu oduzeti, a slijedi mu prijava.Oko 15 sati u nedjelju na graničnom prijelazu Užljebić prilikom ulaska u Hrvatsku 43-godišnji držvljanin BiH nije uspio u naumu da prošverca 26 kilograma smrznutoga mesa.

Djelatnici Carine neprijavljenu robu pronašli su u Mercedesu također njemačkih registracija. Muškarcu je meso oduzetu te je zaradio mandatnu kaznu od 500 kuna, izvijestila je ličko-senjska policija. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.