Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaze u kuće imućnih

'Prate žrtve, uspavljuju ih u vlastitom domu i opljačkaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa 'pljačkaša spavača' navodno je opljačkala sedamdesetak imućnih građana u Zagrebu. Tako barem tvrde neke od žrtava.

Pljačkaši prate svoje bogate žrtve u zlatnom Cherokeeju, 'snimaju' njihove životne navike, a potom im upadaju u kuće. Zagrebom u posljednja dva mjeseca hara banda pljačkaša koji upadaju u kuće imućnijih, a vlasnike uspavaju da bi neometani pokupili dragocjenosti i ključeve automobila, piše Jutarnji list. 'Ušetali su u našu sobu, u kojoj je spavalo i naše jednogodišnje dijete. Najstrašnije je što uspavljuju ljude tijekom krađe te, dok oni spavaju, šeću po spavaćoj sobi', ispričala je Jutarnjem jedna žrtva, čiju su kuću, kaže, opljačkali u noći sa srijede na četvrtak. Njezin novčanik, koji je prije spavanja ostavila u spavaćoj sobi, kasnije su našli odbačen u prizemlju kuće, a ostali su i bez dragocjenosti i skupocjenog BMW-a. Njezina supruga probudio je lavež psa pa je vidio pljačkaša kako bježi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proračunski plan za SAD Zastupnički dom prihvatio zakonske izmjene: Biden predlaže veće poreze za bogate Amerikance i velike kompanije Slika nije dostupna Trgovine i benzinske postaje Uhićen trojac koji je haračio Zagrebom: Mladići osumnjičeni za čak 12 pljački

'Već dva dana imam krvave oči'

'Mislim da su nas uspavali. Ne mogu biti sigurna u to jer nas policija nije testirala. No, dan kasnije muž je popodne odspavao pet sati iako nikad ne spava popodne, a ja već dva dana imam krvave oči', rekla je žena. Pljačkaši u njihovu domu na sjeveru Zagreba nisu imali težak posao: vrata kuće bila su otključana. 'Bili smo neoprezni. Nije nam palo na pamet da bi netko mogao provaliti dok smo mi kod kuće. Imamo alarm, ali nije bio uključen'. U krugu njihovih prijatelja, redom imućnijih Zagrepčana, proširila se priča da je riječ o bandi koja svoje žrtve najprije nekoliko dana prati kako bi utvrdila njihove navike.

Policija, pak, kaže kako nema nijednu dojavu da je netko na taj način bio opljačkan. Opljačkani par kaže kako su čuli da je u posljednja dva mjeseca na isti način opljačkano 70 imućnijih Zagrepčana, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene