Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatra se rasplamsala

Požar ponovno plamti nedaleko od Mostara gdje je jučer gasio hrvatski kanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na području Čabulje između Mostara i Širokog Brijega koji je sinoć gasio hrvatski kanader u utorak se ponovno rasplamsao, a gasitelji pokušavaju spriječiti da se proširi na šumu te približi kućama, dok je stanje teško i na požarištu kod Jablanice.

"Bez pomoći s neba bilo da su u pitanju kanaderi ili kiša ovo je jednostavno gotovo nemoguće ugasiti", rekli su iz Vatrogasne postrojbe u Mostaru govoreći o požaru na području planine Čabulje iznad Mostara.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja"

To je požarište sinoć pomagao gasiti i hrvatski kanader. No, tijekom jutra se vatra ponovno proširila te guta pred sobom travu, nisko raslinje i makiju. Gasitelji su se rasporedili prema lokalitetu Ošljara i Vlajne kako vatrena stihija ne bi zahvatila šumu i ugrozila kuće.

"Stanje nije jednostavno, a vjetar koji mijenja smjer stvara dodatne probleme", navode gasitelji.

Stanje je teško i u općini Jablanici, gdje se požarište širi prema naselju Donja Jablanica i Komadinovo Vrelo nedaleko od glavne magistralne prometnice M-17 koja povezuje Mostar i Sarajevo.

Zbog strmog brdovitog terena gasitelji su u teškome položaju. Tijekom dana očekuje se dolazak vatrogasaca iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Aktivan je i požar kod Stoca koji gasitelji također ne mogu staviti pod nadzor zbog toga što gori na miniranome području.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene