Oko 4 sata ujutro krčki vatrogasci dobili su dojavu o požaru na obiteljskoj kući u Puntu na otoku Krku.

Galerija


Vatrogasci su tijekom gašenja požara kuće u Puntu na otoku Krku u srijedu ujutro pronašli karbonizirano tijelo, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske.

Požar je izbio u kući u Ulici kralja Zvonimira 135 rano jutros malo poslije 4 sata. Gašenje je trajalo do 6:35 sati, a tijelo je pronađeno na krevetu na gornjem katu kuće, koji je u potpunosti izgorio.

Vatrogasci su spriječili širenje požara na treću etažu kuće. Kako se doznaje u policiji, u kući nije bilo drugih osoba.

U tijeku je istraga o okolnostima i uzroku požara te se utvrđuje identitet umrle osobe.

Borba s vatrom trajala dva sata

U razgovoru s novinarima, zapovjednik JVP Grada Krka Dinko Petrov rekao je da su prvu dojavu da gori kuća dobili u 4:18 sati.

"Ekipe su relativno brzo došle, ali već je bila rasplamsana faza. Na svim otvorima već je izlazio plamen van, na drugom katu. Prionuli smo gašenju i ta borba je trajala dva sata, s deset vatrogasaca. Požar smo uspjeli lokalizirati oko 6:35 sati", rekao je te dodao da su spriječili širenje požara na donji odnosno gornji dio kuće.

"Nažalost, u samom gašenju smo naišli na osobu koja je smrtno stradala, donosno ležala je na kevetu. Radi se očevid, uzrok je teško definirati, ali po nama sudeći, očito je bila namjera jer smo našli jako puno gorivog materijala koji je bio natopljen gorivom, benzinom, i bile su plinske boce na neki način po cijeloj kući. Vjerojatno je trebala biti šteta veća nego je sada bila", rekao je Petrov.  (Hina/Ma.B.)