Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u bolnici

Na Rebro zbog dojave o požaru stiglo sedam vozila i 24 vatrogasca, iz bolnice kažu: "Bolesnici ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su dojavu o požaru u operacijskom bloku u bolnici dobili u 13:22.U bolnici kažu da se pokvarila vakuum crpka.

Sedam vatrogasnih vozila i 24 vatrogasca stiglo je u petak poslije 13 sati u KBC-u Zagreb. 

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Bolnica Rebro obnova ide sporo FOTO Pacijenti zgroženi stanjem u zagrebačkoj bolnici: "Ljudi se boje biti ovdje da nešto ne padne na njih"

"Dojavu smo dobili u 13:22. Jako se dimilo. Još ne znamo što se dogodilo", rekli su nam u JVP-u Zagreb. Tvrde da nisu vidjeli vatru, samo puno dima. I u bolnici kažu da nije bilo požara. 

Prema dosadašnjim informacijama, nitko nije ozlijeđen.

O svemu se oglasio i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. 

"Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je danas u 13:22 sati dobila dojavu o požaru u operacijskom bloku dijela Kliničkog bolničkog centra Zagreb, na lokaciji Kišpatićeva ulica 12. Izlaskom na teren utvrđeno je kako nema ugroze, vidljivo je puno dima, ali nema otvorenog plamena. Na terenu je sedam vatrogasnih vozila s 24 vatrogasca. Na teren su izašli i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Nakon očevida Policijske uprave zagrebačke bit će poznat uzrok zadimljavanja", objavili su. 

I u bolnici kažu da nije bilo plamena. 

"Oko 13:00 sati na Odjelu sterilizacije došlo je do kvara na vakuum crpki u jednoj od sterilizacijskih jedinica. U prostoru sterilizacije uočen je dim, ali bez vidljivog plamena. Djelatnici Odjela za zaštitu od požara KBC-a Zagreb odmah su došli na mjesto događaja i preventivno pozvali Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba", naveli su u priopćenju iz bolnice. 

S obzirom na to da je kvar brzo uočen, kažu, crpka je isključena i da nije bilo potrebe za daljnjom intervencijom.

"Napominjemo da operacijski program nije bio zaustavljen, te bolesnici ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi", zaključuju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene