Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zračne snage napustile područje

VIDEO Zbog požara na Hvaru policija uhitila dvije osobe: Situacija je pod kontrolom, ali...

Požar na Hvaru kod rta Kabal i dalje je aktivan, ali pod kontrolom. Vatrogasci su se cijelu noć borili s vatrom, a jutros su im u pomoć stigli i kanaderi koji su nakon 11 sati napustili prostor.

Prema najnovijim informacijama s Hvara, požar koji je buknuo u srijedu popodne kod rta Kabal i dalje je aktivan, ali pod kontrolom. S vatrom se bore 72 vatrogasca s 18 vozila, a u pomoć su im stigla i tri kanadera. 

Pročitajte i ovo Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..." Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Zapovjednik JVP Split, Ivan Kovačević, rekao je da zračne snage napuštaju prostor. Radi se na dogašavanju, ali oko 13 ili 14 sati čekaju moguće nove probleme kada bi trebala zapuhati tramontana.

Iz PU splitsko-dalmatinske obavijestili su javnost da se dvoje osobe dovode u vezu s počinjenjem požara. "Vezano uz okolnosti događaja policijski službenici su u službene prostorije doveli dvije osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje."

Požar izbio sinoć

Stambeni objekti nisu ugroženi, a vatrogasci vjeruju da će u poslijepodnevnim satima požar biti pod kontrolom.

Iz Hrvatskog operativnog središta priopćili su da je požar još uvijek aktivan, a zahvaćena je trava, nisko raslinje i borova šuma.

"U gašenje su odmah uključene sve snage Operativnog područja Hvar, 50 vatrogasaca s 10 vozila. Jutros smo poslali ispomoć iz JVP-a Split i Podstrana te DVD-a Split, Stari Grad, Žrnovnica, Omiš i Dugi Rat, Hvar, Jelsa, s ukupno 21 vatrogascem i 6 vozila. Iz zraka djeluju 3 zrakoplova Canadair CL-415. Radi se na teško pristupačnom terenu obraslom gustom vegetacijom, bez adekvatnog puta. Nema ugroze za objekte. Očekujemo popodne tramuntanu, a ako ne bude nekih nepredvidljivih meteoroloških situacija, nadamo se da će požar biti lokaliziran u popodnevnim satima" – rekao je zapovjednik VZŽ Splitsko- dalmatinske Ivan Kovačević.

Požar je buknuo u srijedu u poslijepodnevnim satima nedaleko od Starog Grada.

Vatrogasci su tijekom noći okružili dio požara, no problem je bio sjeverni dio gdje je borova šuma. Tijekom noći se pojačao i vjetar pa se požar proširio na borovu šumu.

U gašenju sudjeluju DVD-i Stari Grad, Jelsa, Hvar, Split, Žrnovnica, Podstrana, Omiš, i Dugi Rat.

"Vjetar stvara probleme i prebacuje iskre ispred požara i pali raslinje. Vatra je došla do bivše streljane T.O. i aktiviraju se zaostali metci. U jutarnjim satima stiže ispomoć s kopna, šest vozila i 20 vatrogasaca te zračne snage", napisali su iz DVD-a Hvar na Facebooku.

Na području Rudina kod Kaštela noćas su izbila dva požara, ali su brzom intervencijom 44 vatrogasca s 22 vozila lokalizirani tijekom noći, rekli su u vatrogasnom središtu.

Na jednom od tih požar izgorio je jedna hektar niskog raslinja, a u drugom je požaru vatrena stihija opožarila oko tri hektara niskog raslinja zahvativši i nekoliko maslina te jedan vinograd.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene