Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pješakinji (77) jučer je morala biti amputirana noga, a iz KBC-a Sestara milosrdnica doznaje se kako joj se stanje pogoršalo.


Žena na koju je u srijedu poslijepodne prilikom intervencije u studentskom domu Cvjetno naselje naletjelo vatrogasno teretno vozilo životno je ugrožena, doznaje se u KBC-u Sestara Milosrdnica, dok bi uzrok požara zbog kojeg su vatrogasci izašli na teren trebao biti utvrđen očevidom.

Vezani članci Vatrogasno vozilo Vatrogasci imaju važno upozorenje za građane prije blagdanskog slavlja Vatrogasci, ilustracija Usred noći izbio požar u kući kod Vinkovaca, vatrogasci pronašli tijelo muškarca

Požar je iz neutvrđenih razloga izbio jučer oko 15:15 sati u čajnoj kuhinji na drugom katu četvrtog paviljona studentskog doma te se proširio na ostale prostorije, izvijestila je zagrebačka policija. Zbog udisanja dima liječnička pomoć pružena je 28-godišnjaku i 22-godišnjaku.

No, veća tragedija dogodila se ispred paviljona gdje je 41-godišnji vozač specijalnog vatrogasnog vozila zadnjim desnim dijelom naletio na 77-godišnju pješakinju koja je stajala na prilaznom kolniku paviljonu i pritom je teško ozlijedio, zbog čega joj je amputirana noga.

U KBC-u Sestara milosrdnica doznaje se da se stradaloj 77-godišnjakinji pogoršalo stanje u odnosu na jučer i da je njezin život ugrožen. Vozač vatrogasnog vozila zagrebačkih oznaka, neslužbeno se doznaje, podvrgnut je alkotestu, koji je bio negativan.

Studenti iz paviljona u kojem je izbio požar jučer su privremeno razmješteni u druge studentske domove, ovisno o kapacitetima, a po dovršetku očevida većina bi se mogla vratiti u svoje sobe. Kako javlja novinarka Nove TV Petra Mađer, sreća je što su u tijeku ispitni rokovi pa je jedan dio studenata otišao svojim kućama.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Mirko Bošnjak kazao je kako je dosad pomoć sa smještajem od SC-a zaražilo 50-ak studenata. Od SC-a će 12 studenata iz šest soba koje su izgorjele dobiti jednokratnu pomoć od 2000 kuna, najavio je Bošnjak, a s Rektoratom je dogovoreno da im se izda potvrda o položenim ispitima ako im je u požaru izgorio indeks. (D.B./Hina)