Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pješakinji (77) jučer je morala biti amputirana noga, a iz KBC-a Sestara milosrdnica doznaje se kako joj se stanje pogoršalo.


Žena na koju je u srijedu poslijepodne prilikom intervencije u studentskom domu Cvjetno naselje naletjelo vatrogasno teretno vozilo životno je ugrožena, doznaje se u KBC-u Sestara Milosrdnica, dok bi uzrok požara zbog kojeg su vatrogasci izašli na teren trebao biti utvrđen očevidom.

Vezani članci Požar u sušari soje - 8 Požar u sušari soje u Zagrebu: Vatrogasci i radnici prazne 100 tona soje iz sušare visoke 25 metara Požar, ilustracija Buknuo požar u domu za djecu u zagrebačkom Prekrižju, svi štićenici evakuirani. Na teren izašlo devet vozila i 24 vatrogasca

Požar je iz neutvrđenih razloga izbio jučer oko 15:15 sati u čajnoj kuhinji na drugom katu četvrtog paviljona studentskog doma te se proširio na ostale prostorije, izvijestila je zagrebačka policija. Zbog udisanja dima liječnička pomoć pružena je 28-godišnjaku i 22-godišnjaku.

No, veća tragedija dogodila se ispred paviljona gdje je 41-godišnji vozač specijalnog vatrogasnog vozila zadnjim desnim dijelom naletio na 77-godišnju pješakinju koja je stajala na prilaznom kolniku paviljonu i pritom je teško ozlijedio, zbog čega joj je amputirana noga.

U KBC-u Sestara milosrdnica doznaje se da se stradaloj 77-godišnjakinji pogoršalo stanje u odnosu na jučer i da je njezin život ugrožen. Vozač vatrogasnog vozila zagrebačkih oznaka, neslužbeno se doznaje, podvrgnut je alkotestu, koji je bio negativan.

Studenti iz paviljona u kojem je izbio požar jučer su privremeno razmješteni u druge studentske domove, ovisno o kapacitetima, a po dovršetku očevida većina bi se mogla vratiti u svoje sobe. Kako javlja novinarka Nove TV Petra Mađer, sreća je što su u tijeku ispitni rokovi pa je jedan dio studenata otišao svojim kućama.

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Mirko Bošnjak kazao je kako je dosad pomoć sa smještajem od SC-a zaražilo 50-ak studenata. Od SC-a će 12 studenata iz šest soba koje su izgorjele dobiti jednokratnu pomoć od 2000 kuna, najavio je Bošnjak, a s Rektoratom je dogovoreno da im se izda potvrda o položenim ispitima ako im je u požaru izgorio indeks. (D.B./Hina)