Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar u Cvjetnom

Ženi koju je ozlijedilo vatrogasno vozilo amputirana noga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Starija žena teško je ozlijeđena i zadržana u KBC-u Sestara milosrdnica, a dva su studenta lakše ozlijeđena zbog udisanja dima i posjeklina u gašenju požara u Studentskom domu "Cvjetno naselje".

"U požaru su ozlijeđene tri osobe kojima je pružena hitna medicinska pomoć. Požar je ugašen, a točan uzrok utvrdit će se nakon što službenici zagrebačke Policijske uprave obave očevid", priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

Prilikom gašenja požara ozlijeđena je jedna prolaznica kojoj je tijekom intervencije vatrogasno vozilo prešlo preko noge.

Kako je javila Josipa Krajinović u Dnevniku Nove TV, žena je teško ozlijeđena te joj je amputirana noga. 

Student Franko Baković kazao je za Novu TV kako je  vatrogasno vozilo dva puta udarilo ženu koja ima otvoren prijelom noge.

"Prolazio sam tuda, vidio sam požar kad sam nastavio prolaziti, požar se ugasio, ali na žalost vatrogasno vozilo je pogazilo ženu i to dva puta. Bio je otvoreni prijelom noge, mi smo odmah uskočili, žena je izgubila dosta krvi. Automatski smo reagirali i pritisnuli smo joj nogu. Žena je pri svjesti, ali je jako kritično", kaže Franko. 

"Izašli smo na protupožarne stube i vidjeli veliki požar. Vidjela sam kako je jedna djevojka odvedena na nosilima u kola hitne pomoći", kaže studentica Marija Kljaić.

"Kad smo vidjeli gust dim i otvoren plamen, otišli smo po potupožarni aparat i na drugi kat gdje je bio požar, malo smo pošpricali dok nas gusti dim nije potjerao. Prilikom razbijanja stakla sam se malo ozlijedio", kaže student Ivan Lončarić.

Njegov cimer Luka Mihelac koji je također gasio požar kaže kako im je SC ponudio smještaj, ali oni su se sami snašli.

"Netko je lupao na vrata i vikao 'ajmo svi van', samo sam pokupio ruksak. Stavio sam sve stvari koje sam smatrao najbitnijima i otišao sam van. Bilo je u hodniku puno dima pa nisam vidio što se događalo", kaže student Antun.

Požar je izbio u srijedu oko 15 sati u paviljonu broj 4. Gasilo ga je osam vatrogasnih vozila sa 26 vatrogasca. Studenti su iz sigurnosnih razloga morali napustiti dom.

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene