Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA ŠTETA

Policija završila istraživanje: Veliki požar u Čakovcu izazvalo je dvoje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar u kojem su 29. lipnja u Čakovcu izgorjeli drveni objekti te nagorjeli susjedni objekti nekoliko tvrtki izazvalo je dvoje djece, priopćili su u srijedu iz Policijske uprave međimurske, ne navodeći njihovu dob.

U priopćenju se navodi da se dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad dvoje djece s područja Međimurske županije sumnja se da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Požar je izbio u utorak 29. lipnja, oko 19:15 u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, na drvenim barakama u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Čakovcu.

Pročitajte i ovo Mladen Kanižaj LAKŠE OZLIJEĐENA TRI VATROGASCA Šef vatrogasaca nakon borbe s vatrenom stihijom u Čakovcu: "Ne pamtim ovakav požar, od temperature su se počeli topiti dijelovi na vatrogasnim vozilima..."

Uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara i eksploziva, u četvrtak 1. lipnja obavljen je očevid te je utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen, odnosno poduzeta ljudska radnja u drvenoj građevini. Požar se bio proširio na drveni objekt i metalno skladište te susjedne objekte. Drveni objekti u potpunosti su izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta, a nagorjeli su susjedni objekti nekoliko tvrtki.

U požaru nije bilo ozlijeđenih građana, dok je troje vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca s pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom.

Iz međimurske policije najavili su da će za djecu biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene