Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavljen očevid

Utvrđen uzrok velikog požara u Čakovcu: Plamen se s drvenih baraka proširio na susjednu tvrtku, oštećeni brojni objekti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavljen je očevid velikog požara u Čakovcu. Utvrđen je uzrok požara koji se s drvenih baraka proširio na susjednu tvrtku.

U četvrtak je u Čakovcu u Ulici dr. Ivana Novaka izvršen očevid na mjestu požara uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara i eksploziva.

Pročitajte i ovo Provjera novčanica, ilustracija Movie Money Na sjeveru Hrvatske otkrili skupinu koja je krivotvorila novac: Pogledajte kako ustanoviti je li riječ o lažnim eurima Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima

Utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog izvora u drvenoj građevini, odnosno da je izbijanju požara sudjelovao čovjek.

Požar se proširio na drveni objekt i susjedno metalno skladište čakovačke tvrtke te drveni objekt sa sušenom drvenom građom, raznom metalnom robom, pogonskom linijom za plastifikaciju tvrtke sa sjedištem u Čakovcu.

Drveni objekti su u potpunosti izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta.

Nagorjeli susjedni objekti

Od intenziteta plamena nagorjeli su susjedni objekti. U proizvodnom pogonu tvrtke sa sjedištem u Nedelišću došlo je do eksplozije plinskog ormarića i drugo, u proizvodnom pogonu tvrtke siz Čakovca rastopljene su rolete i popucala prozorska stakla i oštećeno dostavno vozilo.

Dalje, nagorjela je cerada natkrivene terase od padajućeg pepela u vlasništvu čakovačkog ugostiteljskog obrta, objektu tvrtke sa sjedištem u Čakovcu nagorjeli su informativni panoi, a još jednom čakovečkom ugostiteljskom objektu popucala su prozorska stakla i izgorjeli sanduci u skladištu.

Trojica vatrogasaca zatražila liječničku pomoć

U požaru nema ozlijeđenih građana, dok je u gašenju požara trojica vatrogasaca zatražila liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji.

U gašenju požara sudjelovalo 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca s pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom.

Materijalna šteta će se utvrditi po zaprimanju odštetnih zahtjeva.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku poradi počinjenja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene